D.Jančaras: Pagėgių „karalius” nuogas, žinoma tas jam nepatinka.

Donatas Jančaras: garbę ir orumą seimo vicepirmininkas gina ne tokiomis priemonėmis

Donatas Jančaras: savo garbę ir orumą seimo vicepirmininkas gina ne tokiomis priemonėmis

Prieš pat Naujuosius 2015 metus dauguma Pagėgių savivaldybės gyventojų gavo sveikinimo atvirutes. Jos buvo pasirašytos ne „Kalėdų senelio”, bet pačio Lietuvos Respublikos seimo vicepirmininko Kęsto Komskio. Tačiau tokia garbe galėjo džiaugtis ne visi. Štai meslaisvi.lt redakcija sulaukė kitokio laiško. Jis buvo iš K.Komskio advokatų. Liudvikos Meškauskaitės kontoros advokatai reikalauja paneigti vieno iš svetainėje meslaisvi.lt išspausdintų straipsnių apie Seimo vicepirmininką. Šį kartą K.Komskis nepatenkintas publikacija „Pusės milijono vertės valstybės turtą K. Komskio įmonė įsigijo už 80 tūkst. Lt.“ Advokatų teigimu, jų klientas nurodo, kad jis nėra UAB „Rembuta” dalininkas, kaip rašoma straipsnyje, aikštelė privatizuota ne paslaptingai ir esminis dalykas, kad straipsnyje nenurodyta, jog pati UAB „Rembuta” investavo į šios aikštelės statybą. Ką mano apie tokius K.Komskio reikalavimus meslaisvi.lt redaktorius Donatas Jančaras?

„Publikuodami straipsnį vadovavomės dokumentais, kuriuos gavome iš įvairių valstybinių įstaigų, t.y. Registrų centro, Įmonių bankroto valdymo departamento, publikacijomis kitose žiniasklaidos priemonėse, tokiose kaip portalas”delfi”. Žinoma, kuomet Seimo vicepirmininkas nori būti ir politiku ir verslininku, jam , kad nesusiterštų savo garbingo vardo tenka nuolat daryti įvairias rokiruotes. Todėl kai kuri informacija galėjo būti jau pasikeitusi, tačiau straipsnio minties tai nekeičia, na nebent UAB „Rembuta” jau tikrai visiškai svetimų K.Komskiui žmonių rankose, o tai manau neįmanoma. Kad ir kaip Seimo vicepirmininkas norėtų atrodyti nepriekaištingai, mes čia vietiniai žinome jo darbelius ir jis tikrai ne tokiomis priemonėmis gina savo garbę ir orumą. Visų pirmą siūlyčiau jam apsispręsti, kuo jis nori būti gyvenime, politiku, ar verslininku, nes abu šie dalykai sunkiai suderinami. Labai norėčiau, kad jis atsakytų man, kaip kepdamas bandeles Pagėgiuose sugebėjo tapti milijonieriumi. Kiekvienas supranta, K.Komskio piniginės sėkmės kelias grįstas kitokiu verslu, kuriame įsipainiojusi jo tarnybinė padėtis”.Delfi skrynas

-Tai ar paneigsite kai kuriuos straipsnio teiginius?

Išsiuntėme Seimo vicepirmininko advokatams raštą, kuriame prašome patikslinti kai kuriuos faktus, jei jie pagrįs savo reikalavimus dokumentais, be abejo, privalėsime paneigti. Mes norime, kad mums atsakytų kam jei ne K.Komskiui šiuo metu priklauso UAB „Rembuta”, kiek pasak K.Komskio ši įmonė investavo į automobilių aikštelės statybą ir galų gale, tegul pasako, kaip ši aikštelė atsidūrė tuo metu ant bankroto slenksčio  esančios UAB „Dovirma” rankose, kuriai vėliau bankrutavus aikštelė ir buvo parduota varžytinėse.

-Jus daug kas vadina Komskio priešu Nr.1, ką apie tai manote?

Žodis priešas man turi platesnę prasmę, nei mano santykis K.Komskiui. Tikrai taip negalvoju. Jis man tiesiog asmuo užimantis Valstybės tarnautojo pareigas. Kadangi jis toks yra, noriu, kad jo veikla būtų vieša ir žmonės žinotų, kuo tokio lygio politikas užsiima. Jei jis pasitrauks iš politikos, jis bus eilinis Kęstas, kuriam aš neturėsiu jokių priekaištų. Bet kuris kitas politikas einantis panašias Valstybėje pareigas susilauktų tokio pačio mano dėmesio, nes jau pavargau nuo tos stagnacijos Lietuvoje, šitiek metų niekaip nesikeičia mūsų eilinių piliečių ekonominė padėtis, dar blogiau, ji prastėja. Galų gale turime žinoti, kas to priežastys. O kad sužinoti, privalome „išrengti” politikus, esančius valdžioje. Tą aš ir darau, apnuoginau Pagėgių „karalių”, o tas žinoma jam nepatinka.

meslaisvi.lt