Įžūlūs asmenys prie Šiaulių sudegino pakelės kavinę ,interviu su nukentėjusiais iš įvykio vietos(video)

  Nespėjome parašyti apie vieną tyčinį padegimą Pagėgių savivaldybėje, kuomet taip pat tyčia buvo padegta  kavinė „Kryžbarkas”įsikūrusi šalia kelio Tauragė-Šiauliai. Savo laiku kavinė buvo itin populiari, nes savo teritorijoje laikė gyvą mešką. Visi užsukę čia išgerti kavos, galėjo pasigrožėti ir šiuo laukiniu gyvūnu.

Šio gaisro priežastis, skirtingai nei Panemunės mieste, ugniagesiams aiškintis nereikėjo. Tai ką papasakojo kavinės savininkė, galima palyginti tik su geru trileriu. Klausantis moters pasakojimo, kaip buvo padegta užeiga, susidarė įspūdis, jog vis dar gyvename „Daktarų” ir ‘Tulpinių”gaujų laikais, kuomet santykiai tarp verslininkų ir juos reketuojančių buvo sprendžiami smurtiniu keliu.” Įsiveržė į patalpas, papurškė kavinės sargui ašarinių dujų į akis, išrengė, užmovė maišą ant galvos ir išvedė laukan. Jis tik girdėjo kaip buvo daužomi langai”-pasakojo kavinės savininkė Antanina Vrubliauskienė. Nukentėjusioji sakė, kad iki šiol jokių grasinimų nesusilaukė, priešų lyg neturėjo. Tą naktį supleškėjo ne tik kavinės pastatas, padegėjai nuvyko dar ir į šalia esančią Vrubliauskų sodybą, kur su degiu skysčiu apipylė garažą ir jį taip pat uždegė. Sudegė pats garažas ir jame buvęs  automobilis.

Paskutiniu metu kavinės verslas sekėsi nelabai sėkmingai. Pats Vrubliauskas, kavinės įkūrėjas prieš keletą metų sunkiai susirgo. Dėl to verslininkai privalėjo atsisakyti savo užeigos pažibos, gauruotos meškos. Ją jie padovanojo svečiams iš Vokietijos.

Kavinė buvo apdrausta.

Video iš įvykio vietos:

meslaisvi.lt