Santechnikos parduotuvėje Tauragėje pirkėjus pasitinka rūkantis bei sovietiniais simboliais pasidabinęs pardavėjęs

Akivaizdu, bet neįtikėtina, taip būtų galima pavadinti reginį, kurį išvydome užsukę į vieną iš Tauragės santechnikos parduotuvių. Čia rimtai, su cigarete rankoje, darbavosi vamzdžių pardavėjas. Jis vienam iš atvykusių pirkėjų aiškino kokią geriau detalę pirkti, kad būtų išspręsta pastarojo bėda. Maža to, santechnikas ne tik rūkė, bet dar ir mūvėjo kepurę, kuri buvo nusagstyta įvairiais okupacinio sovietinio režimo ženkleliais.

Panašių simbolių demonstravimas Lietuvoje užtraukia baudą nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų su daikto, kuris buvo administracinio teisės pažeidimo padarymo įrankis, konfiskavimu. Jei į šią parduotuvę kada nors netyčia užsuks policijos pareigūnai, gali būti, kad prekybininkas gaus nemažą baudą ir liks  be savo kepurės.

meslaisvi.lt

specialų įstatymą, kuriuo nacistinės Vokietijos, SSRS ar tarybinės Lietuvos vėliavos, herbai, ženklai ar uniformos, šių režimų organizacijų simbolika – svastikos, SS ženklas, sovietinis kūjis ir pjautuvas, raudona penkiakampė žvaigždė, nacionalsocialistų ir komunistų partijos vadovų atvaizdai buvo uždrausti naudoti ar rodyti viešuose renginiuose.
Visą straipsnį galite rasti http://www.balsas.lt/naujiena/203335/patvirtintos-baudos-uz-sovietiniu-ir-nacistiniu-simboliu-naudojima/rubrika:naujienos-lietuva-politika