Pagėgių rinkimų komisijos narė Ilona Marozaitė: balsų skaičiavimo filmuoti neleisime, nes informaciją atskleisite visuomenei

Pagėgių savivaldybės nomenklatūra niekaip nenustoja stebinti visuomenės. Šį kartą susidūrėme su reiškiniu, kuomet pagėgiškiai buvo pavadinti trečiaisiais asmenimis, kuriems Prezidento rinkimų balsų skaičiavimo procedūros matyti nėra ko. Rinkimų komisijos narė, Ilona Marozaitė šitaip pavadino rinkėjus, vardan kurių ir bandėme nufilmuoti procesus, kurie vyksta pasibaigus balsavimo laikui. Tačiau ši jauna moteris pacitavo rinkimų stebėtojams sukurtas rekomendacijas, kuriose įrašyta, kad rinkimų stebėtojai balsų skaičiavimą filmuoti gali tik rinkimų komisijos pirmininkui leidus. „Mes pasitarėme ir pirmininkė nusprendė neleisti filmuoti,”- taip demokratiją įsivaizduoja Pagėgiuose rinkimų eigą organizuojanti  I.Marozaitė. Į komisijos sudėtį ją delegavo nauja Pagėgių savivaldybės administracijos direktorė Dainora Butvydienė. Pagėgių miesto rinkimų komisijos pirmininkė Regina Makarienė yra partijos Tvarka ir Teisingumas narė, kuri Teisingumą matyt įsivaizduoja savaip.

Visuomenės informavimo įstatymas 5 straipsnis. Teisė rinkti ir skelbti informaciją

1. Kiekvienas asmuo turi teisę:1) rinkti informaciją ir ją skelbti visuomenės informavimo priemonėse; 2) neleisti skelbti savo parengtos informacijos, jeigu jos turinys redakcinio rengimo metu buvo iškreiptas; 3) užsirašinėti, fotografuoti, filmuoti, naudotis garso ir vaizdo technikos priemonėmis, taip pat kitais būdais fiksuoti informaciją.

meslaisvi.lt