Dūžtančios lempos ir galvos, Pagėgių savaitgalio realybė

Šilti ir sausi Balandžio pabaigos orai daugeliui Pagėgiškių suteikė galimybę turiningai leisti laisvadienius. Tačiau kai kuriems to padaryti nepavyksta, ypač specialiosios paskirties tarnybų darbuotojams. „Misisipės” vardu nuo seno vadinamas atviras kanalizacijos kanalas Pagėgiuose ,laimingo atsitiktinumo dėka pakliuvo į  teritoriją, kurioje buvo gražinamos miesto viešosios erdvės. Greta kanalo nutiestas naujas šaligatvis, sustatyti suoleliai, įrengti modernūs šviestuvai. Pastarieji ir nukentėjo balandžio 26 dieną. Išaušusi pirma savaitgalio diena pateikė pagėgiškiams niūrų šio skvero vaizdą. Iš po nakties trys šviestuvai buvo sudaužyti. Tačiau ne tai baisiausia, kas vyksta šioje įvairių nelaimėlių ir reikšmės gyvenime ieškančių pamiltoje vietoje. Sekmadienį čia vienam tokių prireikė medicinos tarnybos pagalbos. Keturi velnio lašus mėgstantys miestiečiai prisiragavo tiek spirituotų gėrimų, kad neaiškiomis aplinkybėmis vienas jų su praskeltu pakaušiu atsidūrė pačioje „Misisipėje”. Jei ne pro šalį ėję keli Pagėgių gyventojai, klausimas dar, kaip būtų ši tragedija pasibaigusi. Susižalojęs sėdėjo kraujo klane ir nė nemanė o gal ir nepajėgė ieškotis pagalbos. Greta esantys jo sėbrai taip pat jam dėmesio neskyrė, nes buvo užsiėmę savo įprastu laiko leidimu. Netrukus atvyko Pagėgių greitosios pagalbos tarnybos automobilis, kurio ekipažas ir pasirūpino susižalojusiuoju ar sužalotu.

Ne vienas Pagėgiškis skundžiasi, kad įrengus šį naują šaligatvį prie kanalizacijos kanalo juo vaikščioti neįmanoma, nes kas kartą čia užsukus gali sutikti suoliukus aplipusius miesto varguolius, kurie nė nemano pagarbiai elgtis su kitais Pagėgių miesto gyventojais.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 178 straipsnis sako, kad  Alkoholinių gėrimų ir kitų svaigalų, pagamintų naudojant spiritą, gėrimas gatvėse, stadionuose, skveruose, parkuose, visų rūšių visuomeniniame transporte ir kitose vietose  įžeidžia žmogaus orumą ir visuomeninę dorovę, –užtraukia įspėjimą arba baudą nuo trisdešimties iki penkiasdešimties litų.Tokie pat veiksmai, padaryti pakartotinai per vienerius metus po administracinių nuobaudų paskyrimo, –užtraukia baudą nuo penkiasdešimties iki vieno šimto litų.Veiksmai, numatyti šio straipsnio pirmojoje dalyje, padaryti asmens, kuriam du kartus per vienerius metus buvo paskirtos administracinės nuobaudos už alkoholinių gėrimų gėrimą viešosiose vietose arba girto pasirodymą viešosiose vietose, –užtraukia baudą nuo vieno šimto penkiasdešimties iki trijų šimtų litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų. Girtų nepilnamečių iki šešiolikos metų pasirodymas viešosiose vietose, taip pat jų gėrimas alkoholinių gėrimų –užtraukia baudą tėvams arba globėjams (rūpintojams) nuo penkiasdešimties iki vieno šimto litų. Girtų nepilnamečių nuo šešiolikos iki aštuoniolikos metų pasirodymas viešosiose vietose, taip pat jų gėrimas alkoholinių gėrimų –užtraukia baudą nuo trisdešimties iki penkiasdešimties litų.Veiksmai, numatyti šio straipsnio penktojoje dalyje, padaryti pakartotinai per vienerius metus po administracinių nuobaudų paskyrimo, –užtraukia baudą nuo penkiasdešimties iki vieno šimto litų.Veiksmai, numatyti šio straipsnio penktojoje dalyje, padaryti asmens, kuriam du kartus per vienerius metus buvo paskirtos administracinės nuobaudos už alkoholinių gėrimų vartojimą viešosiose vietose, –užtraukia baudą nuo vieno šimto penkiasdešimties iki trijų šimtų litų.

Panašu, kad šio įstatymo funkcionavimą Pagėgių policijos pareigūnai pamiršo, taip pat kaip ir Pagėgių vaikų globos namų vadovai, kurių auklėtinių pažeidinėjančių šioje vietoje  įstatymus galima sutikti dažnai.

meslaisvi.lt