Nacionalinė žemės tarnyba dėl jos valdomose žemės sklypuose laikomų šunų, gali atsidurti teisme

Koncentracijos stovykla, taip būtų galima apibūdinti Pagėgių miesto didesnės dalies daugiabučių namų teritorijas. Tokį įspūdį palieka aplink dažną daugiabutį išstatytos šunų būdos bei voljerai. O nakties metu didelė dalis miestiečių nuo keturkojų kaimynų lojimo turėtų jaustis kaip Aušvico kaliniai, laukiantys savo lemties. Šiame straipsnyje neminėsime  gyvūnų laikymo bei priežiūros taisyklių ignoravimą, apie tai jau nemažai rašėme. Šį kartą nagrinėsime rimtesnį teisės normų pažeidimą. Tai valstybinės žemės  įstatymo nesilaikymą.

Nacionalinė žemės tarnyba turi teisę išnuomoti jai priklausančius žemės sklypus gyventojams, tik žemės ūkio veiklai vykdyti. Didžioji dalis žemės, esančios Pagėgiuose,  šalia daugiabučių namų , priklauso minėtai tarnybai. Ir nesvarbu, ar gyventojai sudarę nuomos sutartis su žemės fondu, ar ne. Tuose sklypuose gyvūnus laikyti draudžiama. Už visą veiklą, kuri vykdoma žemės sklypuose turėtų atsakyti tų sklypų savininkai. Jie privalo užtikrinti, kad šiose teritorijose būtų vykdoma įstatymų nedraudžiama veikla.

Dėl minėtų aplinkybių, Informacijos analizės asociacijos prezidentas, Donatas Jančaras, raštu kreipėsi į Nacionalinę žemės tarnybą su reikalavimu, kad iš jų valdomų žemės sklypų būtų pašalinti laikomi šunys. Jei to žemės tarnybos atstovai neįvykdys, D.Jančaras sakė  kreipsis į teismą ir sieks už patiriamus nepatogumus iš Nacionalinės žemės tarnybos  Pagėgių miesto gyventojams priteisti žalos atlyginimą.

Liepos 22 dieną Informacijos analizės asociacija sulaukė Nacionalinės žemės tarnybos atstovo skambučio. Tarnautojas prašė patikslinti, kuriuose sklypuose yra laikomi gyvūnai ir patikino, jog bus imtasi priemonių, kad valstybinės žemės sklypuose draudžiama įstatymo veikla nebūtų vykdoma.

Nuotraukų galerijoje užfiksuota tik nedidelė dalis įstatymo pažeidimo atvejų.

Visi Pagėgių miesto gyventojai, žinantys apie panašius pažeidimus skambinkite telefonu 8-612-87227 ir mes padėsime apginti jūsų  teises.

meslaisvi.lt

..už žmonių, o ne gyvūnų teises