Pagėgių komunalininkai gavo Lumpėnų aerodromą, pylimą prie Nemuno gaus už savaitės

Pagėgių savivaldybės Tarybos nariai išsivaikšto po posėdžio meslaisvi.lt nuotr.

Birželio 27 dieną baigėsi 29-tas IV- ojo šaukimo Pagėgių savivaldybės Tarybos posėdis. Vienas iš labiausiai aptarinėjamų klausimų buvo savivaldybės turto perdavimas Pagėgių komunaliniam ūkiui. Lumpėnų laukuose esančią aikštelę, buvusį lėktuvų taką, Tarybos narių balsų dauguma buvo pritarta atiduoti komunalininkų veiklos nuostoliams dengti. O jų nuostoliai , pasak mero Virginijaus Komskio, kasmet siekia apie 400 000 Lt. Tokia situacija Pagėgių komunaliniame ūkyje susidarė dėl ankstesnių Pagėgių savivaldybės Tarybos priimtų sprendimų. Jais buvo nutarta sumažinti Pagėgių gyventojams vandens, bei vandens abonentinio mokesčio kainas. Už savaitės V.Komskis žadėjo sukviesti neeilinį Tarybos posėdį, kuriame bus svarstomas smėlio pylimo, esančio prie Nemuno, perdavimas tam pačiam UAB „Pagėgių komunalinis ūkis”, bei klausimai, susiję su vandens kainomis. Meras sakė, kad į posėdį bus iškviestas komunalinio ūkio direktorius, „tvarkietis” Bronius Vaitkus. Jis turės galimybę išsamiai paaiškinti, kodėl jo vadovaujama įmonė patiria tokius sunkumus.

Pagėgių savivaldybės Tarybos narys Edgaras Kuturys pasiūlė nežaisti  su tais atskirais savivaldybės objektais, o visą  Pagėgių savivaldybės turtą tiesiog perleisti Pagėgių komunaliniam ūkiui , kad šis galų gale būtų išgelbėtas nuo nuostolių.

Netrukęs nei valandos, 29-tas Pagėgių savivaldybės Tarybos posėdis buvo baigtas. Apie kitą, patraukusį mūsų dėmesį svarstytą klausimą, rašysime kitame straipsnyje. Galėsite sužinoti, kiek ir kam šiame Tarybos posėdyje buvo nuspręsta pasiskolinti pinigų.

meslaisvi.lt