Daugiabučių renovacija- nauja terpė korupcijai

Dar nespėjo gerai įsibėgėti daugiabučių namų renovavimas, o STT jau skelbia apie pirmuosius korupcinius atvejus susijusius su šiuo projektu. Norime atkreipti dėmesį, kad iš visų Lietuvoje esančių STT padalinių, kol kas pastebima tik Šiaulių skyriaus veikla. Taip ir šį kartą, savivaldybės tarnautojai pakliuvo Šiauliuose.

Šiaulių apylinkės teismas 2013 m. birželio 21 d. paskelbė nuosprendį vienoje iš baudžiamųjų bylų dėl korupcijos vykdant daugiabučių namų modernizavimą.

Teismas kaltomis dėl dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo pripažino Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros prie Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Šiaulių padalinio vyresniąją specialistę B. J. ir konsultantę E. B., šios statybos techninės priežiūros vadovę. Joms skirtos bausmės – 3 250 litų baudos. Be to, E. B. atimta teisė vieneriems metams užsiimti veikla, susijusia su ypatingo statinio statybos techninės priežiūros vadovo pareigomis. Kaltu dėl padėjimo piktnaudžiauti pripažintas ir vienos bendrovės statybų vadovas A. K., kuriam taip pat skirta bausmė – 3 250 litų bauda.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, nustatė, kad vykdant rangos darbų konkursus dėl keleto daugiabučių namų renovavimo Šiauliuose ir Kelmėje buvo klastojami dokumentai ir piktnaudžiaujama tarnyba, rengiamų konkursų sąlygose reikalavimai pateikiami taip, kad būtų suteikiama galimybė iš anksto numatytai statybų bendrovei dalyvauti konkursuose ir juos laimėti.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teismui.

Lieka tik tikėtis, kad STT struktūros padaliniai pradės dirbti ir kituose Lietuvos regionuose, kur korupcija veši jau seniai.

Saugojimas

meslaisvi.lt