Važinėjantys be draudimo vairuotojai gali susilaukti staigmenų ir ne iš policijos

Šią istoriją papasakojo Kauno rajono gyventojas. Vyras turi 20-ties metų senumo automobilį, kuris kartas nuo karto vis dar pasitarnauja  savininkui. Išvažiavimai tapo tokie reti, kad mašinos turėtojas nusprendė jos nebedrausti. „Retai važiuoju, laikausi kelių eismo taisyklių, policija manęs nestabdo, todėl ir nusprendžiau pataupyti savo ir taip menkas pajamas”, – pasakojo kaunietis. Tačiau vieną saulėtą 2013 metų birželio dieną, jis sulaukė skambučio iš Kauno miesto kelių policijos pareigūnų. Telefonu buvo paaiškinta, kad š.m. balandžio 2d., jo automobilis buvo užfiksuotas darantis pažeidimą sostinėje. Tačiau kokį, pareigūnas mobiliu ryšiu paaiškinti atsisakė. Gerai pagalvojęs, lengvojo automobilio vairuotojas prisiminė, kad tuo metu tikrai važiavo į Vilnių, bet kad būtų nusižengęs kelių eismo taisyklėms, vyras patikėti negalėjo. Sutartu laiku, nuvykęs į kelių policijos būstinę Kaune, žmogus išgirdo keistą naujieną. Policijos pareigūnas paaiškino, kad yra gautas pranešimas iš automobilių draudikų, kurie teigia, jog  jo nedraustas automobilis balandžio 2d. buvo tapęs eismo dalyviu. Pareigūnas parodė ir nuotrauką, kurioje įamžinta kauniškio transporto priemonė, važiuojanti viena iš pagrindinių sostinės gatvių. Susipažinus su pateikta medžiaga, pažeidėjui teko pripažinti savo kaltę. Jam buvo paskirta bauda.

Policijos pareigūnas paaiškino, kad aktyvesni automobilių civilinės atsakomybės draudėjai subūrė komandą, kuri fiksuoja atsitiktinius važinėjančius automobilius, o po to tiria, ar dalyvavimo eisme momentu, tie automobiliai buvo drausti. Sprendžiant iš to, kad atsirado tokia draudėjų iniciatyva, galime manyti, jog keliauninkų nedraustomis transporto priemonėmis sparčiai daugėja. Tai patvirtino ir mūsų herojus. Kabinete, kuriame jam teko susipažinti su savo „nuodėme”, nagrinėjami tik tokio pobūdžio prasižengimai. „Papkių su automobilių nuotraukomis tenai tikrai daug”, – baigdamas istoriją pasakė įkliuvėlis.

Taigi gerbiami vairuotojai nenustebkite, jeigu po paskutinės kelionės nedraustu automobiliu praėjus keliems mėnesiams sulauksite skambučio iš kelių taisyklių sergėtojų. Kita vertus, toks automobilių draudėjų aktyvumas ieškant pažeidėjų rodo, kas labiausiai buvo suinteresuotas priimant vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo įstatymą.

Apmokėti už polisą

meslaisvi.lt