Šilutės daugiabučių kiemų realybė- pulkai benamių kačių

Jau daug kartų rašėme apie situaciją su benamiais gyvūnais Pagėgiuose, tačiau tai ką išvydome viename Šilutės daugiabučių namų kvartale, pribloškė. Kiemo teritoriją galima pavadinti beglobių gyvūnų tiksliau kačių ,prieglauda. Šie padarėliai vaikščioja, gulinėja, bei atlikinėja savo gamtos reikalus didžiojoje kiemo dalyje, aiškiai duodami suprasti, kiemas jų. Net automobiliai, kurių kieme pristatyta išties daug, negalėtų varžytis gausa su šiais teritorijos šeimininkais. Gyvūnų teisės šioje Šilutės vietoje ryškiai lenkia net pačių žmonių teises. Sunku būtų įsivaizduoti, kaip įmanoma pailsėti, išsimiegoti, kuomet prasideda didžiausia katinų metų šventė-„morčius”.Nesuvokiama ir tai, kaip tokiame kieme gali žaisti vaikai, poilsiauti senjorai, kuomet aplink vien keturkojai ir jų palikti „siurprizai”. Dar viena šios problemos dalis yra nematoma. Įsivaizduokite, kiek nuo savo kailio nukrapšto vienas beglobis jį kandžiojančių blusų? Gaunasi kad šiame kieme ne tik daug ligotų aštriadančių, bet gausu ir nematomų kenkėjų, blusų., kurios su malonumu kimba į kiekvieną mažametį vaiką

Pagėgiuose pradėjus dirbti naujajai savivaldybės darbuotojai Irenai Levickienei, kuri užima sveikatos ir sanitarijos skyriaus vadovės pareigas, ši problema smarkiai sumažėjo. Keletą kartų į savivaldybę buvo kviečiami beglobių gyvūnų gaudytojai, kurie šiek tiek apmažino kačių populiaciją bent miesto centrinėje dalyje. Ar atsiras Šilutėje iniciatyvių darbuotojų, kurie imsis  šios „pūkuotos” problemos?

Pabaigai norim pasakyti, kad šioje vietoje kalti ne katinai, ne seniūnai ar merai, Problema tų daugiabučių gyventojų, kurie nesilaiko bendrų žmonių tarpusavio gyvenimo normų. O normų verčia laikytis nustatytos gyvūnų laikymo bei priežiūros taisyklės, kurių šių namų gyventojai greičiausiai nei nematė. Todėl norėtumėm priminti tik keletą punktų:

104. Draudžiama benamius gyvūnus laikyti, leisti veistis įstaigų, organizacijų, daugiabučių namų bendrojo naudojimo patalpose, kiemuose, garažuose ar jų teritorijose

106. Už neleistiną benamių gyvūnų laikymą(veisimą) patalpose( rūsiuose, laiptinėse ir kt.),kiemuose, garažuose ar jų teritorijose atsako ir benamių gyvūnų surinkimo, aplinkos kenksmingumo pašalinimo (dezinfekcijos, deratizacijos, dezinsekcijos) išlaidas apmoka fiziniai ir juridiniai asmenys, kurių patalpose, teritorijose benamiai gyvūnai laikomi ir veisiami.

Pagalvokite, ar esate per langą išmetęs keturkojui maisto? Jei taip, jūs nusižengėte šiems punktams ir privalėsite apmokėti sąskaitą, kurią pateiks  norintys švariai gyventi žmonės.

mes už žmonių teises.

meslaisvi.lt