Pagėgiuose išrinkta šešėlinė taryba

čia atsiras daug kompiuterių

Balandžio 18d. Tautininkų sąjungos Pagėgių skyrius, įkūrė Pagėgiuose šešėlinę tarybą. Vienas iš iniciatorių Donatas Jančaras nutarė pasidalinti tokio  įkurimo tikslu.

-„Turime šešėlinę vyriausybę, kodėl gi nebūti ir šešėlinei savivaldybės tarybai. Iš ties šis darinys brendo jau seniai. Stebint savivaldybės tarybos posėdžius susidarė liūdnas vaizdas. Didžioji dalis tarybos narių visiškai nedalyvauja posėdžiuose. Nu taip, jie ten sėdi, tačiau nė karto negirdėjau turbūt daugiau nei penkiolikos taryboje esančių narių pasisakymų. Daugelis sprendimų prastūminėjami nė ne svarsčius. Yra dar viena priežastis, kodėl nusprendėme steigti šešėlinę tarybą. Tai jaunų žmonių įtraukimas į politinius procesus ir galimai kai kurie ateityje taps neblogais politikais. Šiuo metu mes išsirinkome šešėlinį merą,  kontrolės komiteto šešėlinį pirmininką, socialinių reikalų ir švietimo pirmininką. Nieko nepadarysi, žmonių trūksta visose srityse. Mes kviečiame visus norinčius dalyvauti tokios tarybos darbe nepriklausomai nuo partinės linijos. Kiekvienas prisijungęs prie mūsų iš karto taps kažkurios srities koordinatoriumi. Mums labai reiktų žmonių, galinčių ir norinčių domėtis teisėsaugos sritimi, ekonomikos ir finansų, teritorijų planavimo, sanitarijos,  ir kt. Jei bus pageidaujančių, galės imtis ir šešėlinio mero funkcijų. Šešėlinės tarybos tikslas surinkti kompetentingų žmonių komandą, kurios grandys domėtųsi siaura sritimi, kažkuria, kuri yra oficialiojoje mūsų taryboje. Tai puiki proga pradedantiems politikams susidurti su tarybos veikla ir pagerinti dabartinių tarybos narių darbą. Kuomet dabartiniai  išrinktieji jaus pastovų alsavimą į savo nugarą, tai gal būt ir jie keisis, bei pradės labiau stengtis žmonių labui, o ne kaip dabar, keliems asmenims. Tikrai neužsiiminėsime kažkokiu spaudimu ar kritika, greičiau siūlysime savo pagalbą ar paramą. Manau to labiausiai ir trūksta kai kuriems dabar esantiems taryboje.

Prie mūsų gali prisijungti ir dirbantys valstybinėje tarnyboje, jų patirtis tikrai praverstų. Tikimės suburti stiprią komandą, kuri artimiausiuose savivaldybių rinkimuose galėtų išstatyti jauną, stiprią ,naujų asmenybių komandą. Mūsų taryba rinksis kartą per mėnesį ir aptars oficialiojoje taryboje priimtus sprendimus, analizuos juos bei seks, kad būtų kuo daugiau tenkinami žmonių interesai. Mokinsimės  aktualaus visiems žmonėms dalyko, vienybės, nes niekas nieko to dar nemokino. O tie, kuriems žmonių vienybė kelią grėsmę, nuolat investuoją į programą „skaldyk ir valdyk”, nes žino, kol žmonės nesusivienys, situacijos nepakeis.  Todėl vienybės mokslas, bus vienas iš mūsų prioritetų.

Jau nuo šiandien į mus gali kreiptis kiekvienas Pagėgių savivaldybės gyventojas su jam rūpimu klausimu, kurio negali ar nenori išspręsti dabartinė valdžia. Stengsimės nušviesti kiekvieną, kokios jo teisės ar galimybės  pakreipti esamos valdžios požiūrį į jo problemą. Ne paslaptis, kad kai kurie žmonės įsivelia į konfliktus su politikais, kuriuos sprendžia policija. Dabartinė nusistovėjusi tvarka sunkiai leido pasiekti objektyvumo tokiuose konfliktuose. Todėl bandysime palaikyti policininkus ir tyrėjus, kurie ryšis nešališkai imtis vieno ar kito tyrimo. Suprantame, kad iki šiol sulaukdavę vien tik kritikos iš gyventojų pusės, teisėsaugininkai mieliau stoja į politikų pusę, nes tie vienaip ar kitaip juos palaiko. Žinoma tokie pasikeitimai neįvyks staiga. Bet nuo kažko pradėti reikia. Turės praeiti kažkiek laiko, kad mūsų veiksmai taptų koordinuoti ir suprantami žmonėms.

Pavargome kiekviename tarybos posėdyje girdėti, kad visur trūksta pinigų. Tačiau buvo ne viena sritis, iš kurios nemažai lėšų turėjo įkristi į miesto biudžetą, bet dėl kai kurių politikų savanaudiškų tikslų, šie pinigai nukeliavo į jų kišenes. Ne tik pinigai, pastatai, žemės sklypai, kt. Tas turi būti sustabdyta, kitaip tų lėšų niekada neatsiras nei mokykloms, nei darželiams, nei policininkams. Nuodugniai stebėdami ir viešindami kai kurias dabartinių politikų aferas, šį procesą tikrai turėtumėm pristabdyti ir savivaldybės gyventojai turėtų pajusti.

Tiesa, mūsų komanda žiūrės ne tik valdžios darbą. Mes visomis priemonėmis stengsimės šviesti ir žmones, kad jie bandytų pradėti laikytis žmonių tarpusavio santykių gyvenimo normų. Tokių kaip tylos valandų laikymasis, kaip reikalauja įstatymai, susipažinimas su gyvūnų laikymo taisyklėmis, alkoholio vartojimas viešose vietose, automobilių laikymas ir kt.“-baigė D. Jančaras

Ką gi, palinkėkime sėkmės šiam ambicingam projektui. Kiekvienas norintis prisijungti skambinkite telefonu 8-612-87227. Tiesa, D.Jančaras sakė, kad tikrai kažkas gali būti nepriimtas, ar atsisakyta jo savanorystės, jei paaiškėtų, jog tai siųstas pasižvalgyti ir pranešti tretiems asmenims žmogus. Per ilgą visuomeninko veiklą D.Jančaras suprato, kad kai kurie piliečiai prie jo šliejasi turėdami išdavikiškų kėslų.

-„Tokių greičiausiai yra visose visuomeninėse Pagėgių organizacijose bei politinėse partijose. Kai kuriuos aš jau identifikavau.  Skaudžiausia yra dėl to, kad jie pakankamai geri pažįstami”,-pridūrė  Donatas.

 

meslaisvi.lt