Legalus būdas apvogti valstybę

Kaip legaliai patuštinti valstybės biudžetą? Toks klausimas turbūt kamuoja daugelį politikų arba juos remiančių verslininkų galvas. Todėl  kai kurie priiminėjami Seime sprendimai,  būna labai nesuprantami Lietuvos žmonėms.

Socialinės pašalpos. Ši tema dažnai sklando mūsų žiniasklaidos padangėse. Tai jos per didelės, tai jų nereikia, tai jomis naudojasi daugiavaikės šeimos arba veltėdžiai, nenorintys dirbti. Dažnai šių socialinių grupių asmenims savo atžvilgiu tenka girdėti kaltinimus dėl prastos  finansinės padėties valstybėje.  Ar pagalvojote kada nors, kas iš tikrųjų  labiausiai suinteresuotas šių pašalpų egzistavimu?  Į šį klausimą lengvai rasite atsakymą, kuomet žvilgtelėsite į šią temą kitu kampu. Turbūt mažai kas ginčysis, kad dauguma valstybinės paramos gavėjų, savo socialinę pašalpą palieka parduotuvėse, prekiaujančiose alkoholiu. Tokiu būdu visi šie pinigėliai nukeliauja į alkoholio pramonės magnatų kišenes. Todėl didelė tikimybė, kad pastarieji ir yra labiausiai suinteresuoti, kad pašalpos būtų ne tik mokamos, bet dar ir didinamos. Juk geresnio būdo apiplėšti valstybę nerasi, kuomet milijardai nusėda tau, o kaltė už jų iššvaistymą atitenka varguoliams, negalintiems apsiginti.

Šis straipsnis nei už, nei prieš socialinių pašalpų mokėjimą. Daugelis savo gaunamus pinigus palieka ir kitose srityse, tokiose, kaip mokesčiai už elektros energiją, komunalines ar šildymo paslaugas. Tik klausimas, kaip šiais laikais  už 350 Lt  pamaitinti „slibiną“ kurio galvų kas dieną vis daugėja.

 

meslaisvi.lt