Tauragės teisme juoktis draudžiama

Policija pasiruošusi tramdyti M.Virkietį

Kovo 28 dieną, Tauragės apylinkės teisme, buvo nagrinėjama administracinė byla, kurioje Tauragės rajono gyventojas M. Virkietis kaltinamas chuliganizmu. Pastarasis užsitraukė Tauragės rajono viešosios bibliotekos direktoriaus, Sigito Kancevičiaus atsako, kuomet „tvarkiečio“ valdomoje bibliotekoje M.Virkietis sukėlė triukšmą. Šis įvykis metų senumo, tačiau dėl įvairiausių priežasčių teisminio nagrinėjimo sulaukė tik dabar. Sigito Kancevičiaus kaltinime nurodoma, jog kaltinamasis atvykęs į Tauragės viešąją biblioteką šmeižė jį, įžeidinėjo, bei trukdė ramiam bibliotekos darbui. M.Virkietis savo kaltės nepripažino, tačiau kad buvo nuvykęs į biblioteką neneigė.

“ Ten ėjau išsakyti priekaištus bibliotekos vadovui, nes jis  padėjo parašą dokumente, ginančiame Tauragės valdžioje dirbančius nusikaltėlius. Daug kartų prašiau S.Kancevičiaus, kad jis atsiimtų savo parašą, tačiau šis to nepadarė. Todėl skaitau, kad jis išvien su tais valdžianusikaltėliais“, – dėstė Martynas Virkietis.

Posėdžio metu nuo kaltinamojo kliuvo ir teisėjai Raimondai Pauparienei. Martynas Virkietis kaltino teisėja sovietiniais darbo metodais, nes ši nepanoro prie bylos pridėti M.Virkiečio atvežtą papildomą medžiagą. Emocionalūs M.Virkiečio pareiškimai R.Pauparienę privertė kviesti policiją, kuri atvykusi sergėjo senuką, kad jis netrukdytų teismo darbui.

M.Virkiečio palaikyti ir teismo posėdį stebėti atvyko gausus būrys žmonių. Susėdę teismo posėdžių salėje jie ramiai žiūrėjo teismo procedūrą. Verslininkas iš Šilutės, vieną iš M.Virkiečio pasisakymų palydėjo trumpu juoku. Toks jo elgesys įžeidė teisėją R.Pauparienę ir  ji pareikalavo svečio palikti salę.

Susisiekėme su išvarytuoju ir paklausėme kaip jis vertina tokį teisėjos poelgį. “Jei mane teisėja būtų  įspėjusi, aš tikrai būčiau jos paklausęs, tačiau R.Pauparienė matyt buvo labai susijaudinusi ir iškarto ėmėsi kraštutinių sprendimų“ – pasakojo šilutiškis.

Už ką teismo  stebėtojas buvo išvarytas iš salės, žiūrėkite čia:

meslaisvi.lt