Milijonas šimtas tūkst. – tiek dar pasiskolins Pagėgių valdžia

Pagėgių sav. Tarybos narys Petras Ubartas dėl paskolos nuomonės neturėjo. meslaisvi.lt nuotr.

Pagėgių savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos nuomone, kurios sudėtyje yra vienas narys ir pats sau vadovas Dainius Kinderis, įvertinus savivaldybės prisiimtus skolintus įsipareigojimus, teisės aktais nustatyti Pagėgių savivaldybės skolinimosi limitai, savivaldybės skolos likutis suteikia galimybę 2013 metais savivaldybei imti ilgalaikę 1 100 000 Lt paskolą. Tokią išvadą Dainius Kinderis pateikė Tarybos nariams ruošiantis balsuoti už šios paskolos ėmimą. Numatytas grąžinimo terminas iki 25 metų. Šių pinigų reikia jau pradėtiems ir dėl lėšų stygiaus užstrigusiems Pagėgiuose projektams. Didžiausias paskolos kąsnis 316 100Lt., atiteko UAB Pagėgių komunalinio ūkio vykdomam projektui ,,Nuotėkų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Pagėgių savivaldybėje, Vilkyškiuose ir Šilgaliuose”.  220 000Lt atiteko Vilkyškių gyvenvietės viešųjų erdvių kompleksiniam sutvarkymo užbaigimui. Pagėgių valdantieji prisiminė ir vaikų lopšelio – darželio sustojusią renovaciją. Šiai įstaigai klius 114 100Lt. Ar už juos bus baigti lopšelio –darželio plėtros darbai, pamatysime ateityje.

Svarstant šį klausimą, vienintelis Pagėgių savivaldybės tarybos narys Romas Jarusevičius priekaištavo merui dėl jau užbaigtų Pagėgiuose projektų. Jo nuomone tuos projektus, kuriuos Pagėgiuose įgyvendina statybinės bendrovės, reikėtų ypatingai prižiūrėti. “Kitaip nespėjus grąžinti skolintų pinigų, turėsime dar skolintis statybininkų brokams taisyti. Pavyzdžių turime tikrai ne vieną“, – sakė R.Jarusevičius.

Vienas tarybos narys, Petras Ubartas, šiuo klausimu nuomonės neturėjo jokios. Tokia jo pozicija susilaukė tarybos narių juoko.

Ištrauka iš 26-to Pagėgių savivaldybės Tarybos posėdžio, žiūrėkite čia:

meslaisvi.lt