Darbo rinka atsigauna- labiausiai reikalingi sukčiai

Ši istorija nutiko vienai šilutiškei. Norėdama papildomai užsidirbti, moteris ieškojo darbo. Vienas internete patalpintas skelbimas, patraukė jos dėmesį. Buvo siūlomas duomenų įvedimo specialisto darbas. Darbo ieškovė susisiekė su „darbdaviais“ elektroniniu paštu. Ji gavo tokį atsakymą.( tekstas netaisytas):

Atlikti šiam darbui Jums tereikia kompiuterio, interneto ryšio, elektroninio pašto bei minimalių spausdinimo žinių. Taip pat reikia būti komunikabiliam ir raštingam, kadangi su klientais teks bendrauti elektroniniu paštu.
Visas darbas vyksta elektroniniu paštu, taigi Jums nereikės niekam skambnti ar kur nors eiti iš namų. Tai jums leidžia dirbti Jums patogiu metu (dienomis, naktimis, savaitgaliais). Jums teks pildyti įvairias paraiškas (šis veiklos pobūdis gali būti gana nuobodus, todėl nepamirškite kantrybės!).
Visą reikalingą medžiagą, kaip atliekamas darbas yra Apmokomojoje medžiagoje.
Už kiekvieną atliktą užsakymą Jums yra mokamas 10 svarų užmokestis.
Vidutiniškai yra atliekamos 25 užduotys per savaitę, taigi Jūsų savaitinis užmokestis būtų 250 svarų.
Kuomet Jūs esate priimamas šiam darbui, Jūs tampate nepriklausomu rangovu, taigi jokie mokesčiai nebus nuskaičiuoti. Plačiau apie tai galėsite perskaityti Apmokomojoje medžiagoje.
Jūsų užmokestis bus Jums pervedamas naudojant PayPal programą, ar bet kurią kitą internetinę programą, kuri yra susieta su Jūsų banko sąskaita.
Yra vienkartinis, negrąžinamas 9,99 svarų mokestis, kurį sumokėję Jūs gausite Apmokomąją medžiagą. Mes taip pat siūlome Jums internetinę pagalbą dėl bet kokių Jums iškilusių klausimų. Tai yra vienkartinis mokestis ir daugiau jokių papildomų mokesčių Jums neteks mokėti.
Šis mokestis yra skirtas padengti apmokymus, taip pat užtkrinti, kad tik rimtai nusiteikę kandidatai būtų priimami atlikti šį darbą. Užduotims atlikti Jums reikės bet kurios iš šių programų: MS Word, Works, Notepad. Dauguma atrinktųjų apmokymus baigia per 24 val ar greičiau. Bet, Jūs galite skirti tam laiko tiek, kiek norite, Tačiau turėkite omenyje, kad kuo greičiau pradėsite, tuo greičiau Jūs pradėsite uždirbti pinigus.
Aš galėsiu Jums padėti bet kuriuo metu po to, kai gausite apmokomąją medžiagą jeigu Jums kils klausimai.
Jei Jūs rimtai nusiteikę imtis šio darbo, prisiimate atsakomybę dirbti iš namų, tuomet galite su manimi susisiekti elektroniniu paštu ir aš paaiškinsiu Jums kaip sumokėti vienkartinį mokestį, naudojant Paypal sistemą. Sumokėjus mokestį, Jums iš karto bus atsiūsta apmokomoji medžiaga ir Jūs galėsite pradėti darbą.
Pasirašo
Inga Volkova
Human Resources

“Pervedusi pinigus  gavau Pay Pal ataskaitą, kurioje buvo nurodyti ne I.Volkovos, bet Ingos Susojevos inicialai,-pasakojo šilutiškė. Tačiau po apmokėjimo, kelių minučių bėgyje,   mokomąją medžiagą moteris visgi gavo, o joje buvo siūloma užsiimti panašia veikla, tai yra platinti panašaus pobūdžio skelbimus. Į panašias aferas šilutiškė veltis nepanoro, todėl ji pareikalavo grąžinti sumokėtą sumą. Tada ji gavo tokį atsakymą.(tekstas netaisytas):

Pinigus moketi aš Jūsu neverčiau, tai Yra Jūsu sprendimas. Milijonai žmoniu uždirba tikrai nemažus pinigus tokiu būdu- ir jiems negresia jokia atsakomybe. Jūs sumokėjote už medžiaga- jūs ją gavote. Aš pagal ją dirbu- tai yra mano pragyvenimo šaltinis siuo metu pagal susiklosciusia gyvenimo situacija- bet neilgam, daugelis zmoniu daro ta pati. Kokia cia gali buti apgaule?  Sumokeje- gavote uz ka sumokejote.  as Jusu neverčiau, tai yra Jūsu sprendimas pabandykite dirbti, ir jums jau ant antros dienos atsipirks apmokomoji medziaga. Jei tai butu sukciavimas, ar butu apie tai informacija internete?
As puikiai suprantu jus, galbut tikejotes kazko kito- bet tai irgi yra darbas. Kodel butent as tureciau nesti uz tai atsakomybe- jei nieko blogo nedarau. Prasote grazinti jums mokesti, as jums ji  grazinsiu, man negaila,  bet tai Yra neteisinga is Jusu puses, Net nepabandet- netgi informacijos nepaskaitet, o iskarto grasinat man advokatais. As pati teise baigus, vilniaus teises ir verslo kolegijoje, dabar jau aukstoji mokykla,  ir puikiai suvokiu visus istatymus. O tikru sukciu internete tikrai yra labai daug- juos reikia gaudyti ir gasdinti. Vien kreditoriu kiek- kurie TIKRAI APGAULE PASISAVINA MILZINISKUS PINIGUS- O NE 9.99£. Netgi grazinus jums mokesti ketinate man kenkti, tai yra nesazininga.

Aferistė nurodė, kad pati apie darbą sužinojusi iš tokios I.Beinoravičiūtės, kuriai taip pat turėjo pervesti pinigus už mokomąją medžiagą.

Prisistačiusi Ingos Volkovos vardu, iš tiesų  Inga Susojeva pinigų negrąžino, o susirašinėjimas po šio atsakymo nutrūko.

meslaisvi.lt