„Tas saldus žodis- teatras”

Lapkričio 7d. Pagėgių savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko meniškas renginys. Buvo pristatyta fotografijos darbų paroda, meniniu pavadinimu „Tas saldus žodis-teatras”. Savo darbus, Pagėgių bibliotekoje, pristatė patys autoriai, Tauragės fotoklubo „Fotojūra” nariai, Ingrida Mockutė-Pocienė ir Tadas Žakarauskas. Fotografai prisipažino, kad Pagėgiai, tai tik antra vieta, į kurią jie atveža savo darbus.  Spektaklių arba jų repeticijų metu, profesionalios akies sustabdytos akimirkos, tapo unikaliais meno kūriniais, kurie patraukė,  ne tik meno žinovų akį. Kai kurie parodos lankytojai bandė įvertinti, kas meniškiau, ar fotografo užfiksuotas kadras, ar pati teatro spektaklio scena, vykusi fotosesijos metu.

Atvykusius menininkus, bei svečius, maloniai nustebino ne tik fotografijų išskirtinumas, bet ir Pagėgių viešosios bibliotekos direktorės, Elenos Stankevičienės ir jos kolektyvo svetingumas. Kiekvienas atvykęs galėjo pasmaguriauti jam priimtina vaiše. Kas vynuogę kando, kas sūrį, buvo galima gurkštelti sulčių ar raudono vyno. Visą šį renginį lydėjo švelnios, gražios ,Pagėgių neįgaliūjų draugijos ansamblio „Rambynas”, chorisčių dainos, kurioms akompanavo, ansamblio vadovas, Edvinas Paliokas.

Po apsilankymo parodoje, ne vienam kilo noras nueiti ir į teatrą, kuriame būtų galima pamatyti gyvus fotografijų herojus.

Siūlome pažiūrėti apybraižą apie šį renginį, kurią lydės naujausia ansamblio „Rambynas” daina.

meslaisvi.lt