Su kuo teks susidurti į rinkimus einantiems, sąžiningiems kandidatams.

Niekam jau ne naujiena, kad Lietuvoje daug metų vyksta teatrą primenantys rinkimai, arba kitaip pasakius, jų imitacija. Daugelis pažeidimų, kuriuos daro senieji politikos asai, vyriausiajai rinkimų komisijai, tik nereikšmingi įvykiai, nenuliamentys rinkimų baigties. Mūsų tinklapio lankytojai galės patys įvertinti, ar tokie pažeidimai nuolat vykstantys rinkimų ir ne tik metu, yra reikšmingi, ar ne. Ir  jei jų nebūtų, ar mes galėtumėm tikėtis kitokių rezultatų. Norime priminti rinkėjams, kokie dažniausiai fiksuojami „nereikšmingi” pažeidimai:

tai ir piniginiai atlygiai už balsavimą, rinkėjų gąsdinimas (jei jie nebalsuos už tam tikrą partiją ir kandidatą, negaus paramos, kuri suteikiama iš nedraugiškų Lietuvai valstybių), rinkėjų vežimas autobusais balsuoti, kuris atrodo tarsi nekaltas pavežėjimas, bet autobuse vyksta agitacija ir papirkinėjimas, atlygis už balsavimą dešromis ir degtine, neteisėta agitacija rinkimų apylinkių balsavimo kabinose, lietuvių kalbos nevartojimas rinkimų apylinkėse balsavimo dieną, sąmoningas rinkimų komisijos narių klaidinimas skaičiuojant balsus, klastojimas neteisingai užpildant balsų skaičiavimo protokolus, klaidingas balsavimo rezultatų suvedimas į kompiuterį, kompiuterinės sistemos filtro, kuris sulaiko klaidas, panaikinimas ir paslaptingas kompiuterių gedimas rinkimų naktį, protokolo taisymas, partijų kandidatų ir štabų darbuotojų apmokymai užsienyje, ne valstybės specialistų, taip pat Lietuvai nelabai draugiškų valstybių teritorijoje, psichologinio poveikio naudojimas, internetiniuose puslapiuose įvedimas cenzūros, dėl kritiškų pasisakymų komentaruose apie kandidatus, specialių kompiuterinių programų naudojimas balsuojant laidose už vienos ar kitos partijos kandidatą, kandidatų priskyrimas sau svetimų pasiekimų, nuopelnų ir t.t. kandidato agitacija darbo vietoje valstybinėje institucijoje ir t.t.

Ką tuomet vadinti reikšmingais pažeidimais, jei šių VRK matyti nenori? Gal būt priartėjome prie ribos, kuomet valdžia bus perduodama, kaip Sovietų Sąjungoje? Ar įmanomą naujiesiems politikams prasimušti į Seimą, jei jie ir turės didesnijį rinkėjų palaikymo skaičių? Sunkiai, bet įmanoma. Įmanoma, jei žmonės supras, kad jie negali neiti į rinkimus. Nenuėjimas į rinkimus mažų mažiausiai žmogų daro neatsakingu už savo, ir savo vaikų gyvenimus. Įmanoma, jei esantys komisijų nariai jaus atsakomybę už tai, kas priklauso nuo jų sąžiningumo. Tai nėra žaidimas, po kiekvienų rinkimų sprendžiasi mūsų ,kaip tautos išlikimo klausimas.  Todėl Spalio 14d., artimiausiu metu,  turėtų tapti pati svarbiausia ,Lietuvos žmonių gyvenime. Duokim atkirtį šiai korupcinei sistemai.

meslaisvi.lt