Kontrabandininkas nuteistas realia laisvės atėmimo bausme

Pagalvok, kol dar ne vėlu

  Dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo išteisintas, o už kontrabandą tik pinigine bauda Klaipėdos apygardos teismo nuteistas Pagėgių savivaldybės gyventojas, patenkinus Klaipėdos apygardos prokuroro skundą, Lietuvos apeliacinio teismo nuteistas realia laisvės atėmimo bausme.

 

26 metų Nerijus Gandramavičius buvo kaltinamas tuo, kad 2010 m. spalio 2 d. per Pagėgių rinktinės Plaštakių užkardą automobiliu nelegaliai gabeno rusiškas cigaretes už daugiau kaip 78 tūkst. litų.

 

Šių metų vasarį Klaipėdos apygardos teismas N. Gandramavičių dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo išteisino, o už kontrabandą nuteisė 150 MGL dydžio bauda.

 

Nesutikdamas su tokiu nuosprendžiu, Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Donatas Blinstrubis ji apskundė apeliacine tvarka dėl netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo bei per švelnios bausmės.

Lietuvos apeliacinis teismas prokuroro skundą iš dalies patenkino ir už kontrabandą nuteistajam skyrė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę, paskirdamas ją atlikti pataisos namuose.

„Teisminio nagrinėjimo metu teisiamasis skundėsi savo silpna sveikata, mat po jau vieno teistumo jis pakliuvo į avariją ir buvo sužalotas, tačiau tai jam nesutrukdė daryti naujus nusikaltimus, ką teisingai pastebėjo ir apeliacinės instancijos teismas, nurodydamas dar vieną svarbią aplinkybę, jog nuteistasis nepadarė išvadų iš ankstesnio teistumo, kai jam už kontrabandą buvo taikyta švelniausia bausmė – bauda“, – sakė valstybinį kaltinimą pirmos instancijos teisme palaikęs bei apkaltinamąjį nuosprendį apskundęs ir skundą laimėjęs Klaipėdos apygardos prokuroras Donatas Blinstrubis.

Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis yra įsiteisėjęs, pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra.

DELFI informacija