Panemunė:- kas geriau, miestas ar kaimas?

Pagėgių savivaldybėje sklinda kalbos, kad vietinė valdžia užsimojo Panemunę, kuri šiuo metu turi miesto statusą, pakeisti į kaimo vietovę. Vienas iš motyvų, kurį mums išdėstė savivaldybės tarybos narys K.Komskis yra tai, kad gyventojai, gyvenantys kaimo vietovėje mokėtų mažiau už surenkamas buitines atliekas. Šie geranoriški valdžios tikslai slepia trūkumus, kuriuos patirtų Panemunės gyventojai, pakeitus jų miestą į kaimo statusą. Vienas iš jų, tai žemės kaina, kuri turėtų pasikeisti gyventojų nenaudai.

Valstybinės įmonės „Registrų Centras” svetainėje, pateiktame žemės verčių žemėlapyje , galime matyti, kad šiuo metu Pagėgių savivaldybėje Pagėgių mieste žemės vertė yra 800-1300lt už arą, Panemunės mieste 571-800lt už arą, o likusioje savivaldybės dalyje, kurią užima kaimai, žemės vertė tik 55-100lt už arą. Todėl pakeitus Panemunės miesto statusą į kaimo, žemės vertė turėtų susitapatinti su likusia savivaldybės kaimų teritorijos žemės vertės kaina.

Žemėlapį galite pažiūrėti čia  Žemės verčių žemėlapis

Be šių žemės verčių skirtumų, yra  daugiau reikalavimų, kurie skiriasi miestui ir kaimui.

Viena versija,  kodėl Panemunės miestas keičiamas į kaimą, tai kad Europos sąjunga remia kaimo plėtrą ir todėl valdžia sumanė, kaip per Panemunę būtų galima įsisavinti dar ir ES lėšų.

Panemunė yra pats mažiausias Lietuvos miestas, kuris gali pavirsti į vieną iš didžiausių  kaimų.

 

meslaisvi.lt