Nedegink elektros, nemokėsi už šiukšles

Balandžio 19d. Pagėgiuose vyko gyventojų ir kai kurių tarybos narių diskusija apie sprendimo teisėtumą, įvedant atliekų surinkimo mokesčio rinkliavą,  Pagėgių savivaldybėje. Į susitikimą su gyventojais atvyko tik trys Pagėgių savivaldybės tarybos nariai: tai Algirdas Grublys, Edgaras Kuturys ir Vladimiras Gorodeckis. Vienas Tarybos narys, B.Budvytis atsiprašė dėl ligos. Galima daryti išvadas, kad kiti tarybos nariai ignoruoja gyventojus ir jiems nerūpi žmonių bėdos. Todėl visiems mūsų tinklapio lankytojams siūlome prisiminti šių atėjusių, bei atsiprašiusių Tarybos narių pavardes bei veidus, kad sekančiuose rinkimuose pagalvotumėte,už ką atiduoti savo balsą.  Diskusijoje dalyvavo ir Pagėgių seniūnas, D.Maciukevičius. Susitikimo metu Išgirdom įdomių faktų, tokių kaip, kad norint įrodyti, kad tu negyveni būste ir turi teisę nemokėti už atliekas, reikia pateikti iš elektros tinklų pažymą, kad per praėjusius metus tavo būste buvo suvartota mažiau, nei 180kW elektros energijos. Kad yra daugiau nelogiškų punktų atliekų surinkimo įstatyme, pripažino visi susitikimo dalyviai. Po susitikimo,  iniciatyvinė grupė nusprendė kreiptis į Vyriausybės atstovę su prašymu, kad būtų išsiaiškinta, ar balsavę už šį sprendimą tarybos nariai nesulaužė tarybos nario priesaikos, tai yra tos dalies, kurioje kalbama-…prisiekiu ginti gyventojų teises.

Susitikimo metu Edgaras Kuturys ragino visus vaikščioti į tarybos posėdžius ir taip pagelbėti opozicionieriams spausti valdančiuosius. Artimiausias posėdis  vyks balandžio 26d. Meslaisvi taip pat raginame visus atvykti ir aiškiai parodyti,  kas Pagėgiuose šeimininkai.

Mes manome,kad buvo įdomi ir prasminga diskusija visiems jos dalyviams. Labai gaila, bet dėl techninių nesklandumų negalime parodyti viso šio susitikimo. Tad pažiūrėkite tik nedidelę jo dalį.

meslaisvi.lt