Kompensacija popieriaus netekusiems piliečiams (iš Šiaulių)

Dovanėlėmis šiauliečių nenupirksi – sąjūdietė Irena Vasinauskaitė Seimo nariui Valentinui Mazuroniui grąžino paką popieriaus. Vaido SIMANAUSKO nuotr.

Praėjusią savaitę prie Šiaulių savivaldybės vykusiame mitinge siautėjantys partinukai papiktino ir organizatorius, ir savo teisių ginti susirinkusius gyventojus. Nepajėgdama nuvaryti prie bačkos su savo žydra vėliava lendančių „paksininkų“, Sąjūdžio pirmeivių Šiaulių klubo pirmininkė Irena Vasinauskaitė ėmėsi kraštutinės priemonės. Virš galvos iškėlusi paką spausdinimo popieriaus visuomenininkė pareiškė jį oficialiai grąžinanti „paksininkų“ lyderiui, Seimo nariui Valentinui Mazuroniui. Nepaisant to, kad rėmėjų neturintiems visuomenininkams kiekvienas popieriaus lapas – aukso vertės.

Visuomenininkai popierių valdžiai adresuotiems raštams, skelbimams, kuriais šiauliečiai kviesti ir į mitingą, perka už savo pinigus – verslininkai remia tik į valdžią lendančius partinukus-lobistus. Kompensuodama patirtą nuostolį, „Šiaulių naujienų“ redakcija visuomenininkams dovanoja dėžę popieriaus – valdžiai adresuojamiems raštams ir skelbimams spausdinti. Ir už tai neprašo leisti dalyvauti būsimuose mitinguose.

Beje, pasimokę visuomenininkai balandžio mėnesį rengiamame masiniame mitinge žada neleisti reklamuotis politinėms partijoms.

Bronius KATINAS

 

meslaisvi.lt