Aferistai kol kas laimi…

Vagys laimi

Kaip ir buvo tikėtasi, dar vienas statybinės įmonės bankrotas Pagėgių savivaldybėje. Laikraštis „Tauragės Kurjeris” informavo, kad bankrutavo UAB „AKENA”. Mūsų žiniomis, šioje įmonėje už įvairius laikotarpius atlyginimų negavo apie trisdešimt darbuotojų, kurių dauguma yra iš Lumpėnų seniūnijos. Kiek dar apgautų žmonių įtrauksime į naujos Lietuvos istorijos kūrimąsi. Deja, bet turime konstatuoti faktą, jog Lietuvoje vyksta „savų šaudymas į savus”, ir tai daroma ne su šaunamaisiais  ginklais, o su naujausiu laikų ekonominiu ginklu.

Ar galėjome kada nors įsivaizduoti, kad tokioje miniatiūrinėje savivaldybėje, žmonės , nepabijosiu to žodžio, užsigrobę valdžią, taip stekens savo kraštiečius, kaimynus, pažįstamus. Ar galėjome suvokti, kad savivaldybė, kurioje gyvena apie 10 000 gyventojų, per keleta metų sugebės užauginti milijonierių ir oligarchą, kurio pradės prisibijoti, net aukščiausi teisėsaugos pareigūnai, bei valdžios atstovai. Tokie politikai važinėja prabangiausiom Lietuvoje mašinom ir nei kiek nepergyvena, kad kurui išleidžia per mėnesį keletą tūkstančių litų.  Jie toliau kuria didžiulio masto aferas, kurios jiems neš didžiulius turtus.  Naudodamiesi tarnybine padėtimi, grobią ir plėšią mus visus, norinčius gyventi savo tėvynėje. Kiek dar tai tęsis?  Šie grobuonys, patys nesuvokdami, tempiasi visus su savimi į bedugnę, iš kurios bus be galo sunku išsikapstyti ir dar klausimas, ar iš ties pavyks iš jos iškopti.

Keletos brudų dėka toliau žmonėms keliamas nepasitikėjimas savo valstybe bei teisėsauga.

Jų rankose atsidūrė tokios valdiškos institucijos, kaip darbo birža. Drąsiai tai teigiu, nes neturiu kitokio paaiškinimo, kaip įstaiga, žinodama apie įtartinas įmones, siunčia ten darbintis žmones, kuriose jie yra išnaudojami, jiems nemokamas atlyginimas. Sakau tai, nes pats prieš pusantrų metų patyriau nemokios statybinės įmonės išnaudojimą, kuri buvo atvykusį  įrengti tokios svarbos objektą Lietuvoje, kaip pasienio tarnybos uždarą šaudyklą.

Ar suvokia žmonės, kokioje padėtyje mes visi atsidūrėme. Aš jau nebekviesiu nieko vienytis,  ir neraginsiu duoti atkirti šiems padugnėms, aš tik galiu garantuoti už save. Visiems, kuomet kam nors, kada nors prireiks kokios nors pagalbos išgyvenant šiais banditiškais laikais, galiu garantuoti savo pagalbą, tokią, kokią sugebėsiu suteikti. Kreipkitės visi, kurie jaučiatės  skriaudžiami Valstybės.  Aš  pabandysiu sugrąžinti jums pasitikėjimą savo tėvyne.

Donatas Jančaras 861287227

 

pagegiailaisvi.info