Kompiuteriai tikrai ne auksiniai !!!

kopiuteriai ir jų įranga

 

2011 m. gruodžio 28 d. straipsnyje klausėme, ar tarybos nariams pirkti kompiuteriai, nebuvo auksiniai? Po šios publikacijos sulaukėme Pagėgių savivaldybės administracijos prašymą paneigti jog vienas kompiuteris kainavo virš 5000 lt. Pagegiailaisvi paprašė nurodyti, kiek gi visgi buvo išleista kompiuteriams, pirktiems tarybos nariams ? Atsakyme iš administracijos nurodoma, kad vieno kompiuterio kaina 1330 lt., operacinė sistema kainavo 355 lt., viso kiekvienam tarybos nario kompiuteriui išleista 1685 lt. Dauginam tą sumą iš 21 ir gaunam 35 385 lt. Pagal  Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenis, kompiuteriams ir jų įrangai Pagėgių savivaldybės administracija planavo išleisti 109 620.00 Lt .

Tačiau ši suma, kaip teigia administracija, skirta ne tik tarybos narių kompiuteriams, bet ir kitų savivaldybės įstaigų  kompiuterinėms reikmėms.

Pagal pleminarius duomenis, skelbiamus CVPP, turėjo likti  74 235.00 lt. Ši suma buvo panaudota ar ne, o jei panaudota, tai kam, Pagėgių savivaldybės administracija nenurodo.

Portalas pagegiailaisvi atsiprašo mūsų skaitytojų ir Savivaldybės administracijos, už pateiktą netikslią informaciją.

 

P.S. geriau daryti ir klysti, nei nieko nedaryti.

 

pagegiailaisvi.info