Pagėgiškiai,būkit atsargūs, maisto prekių parduotuvėse jus tyko prekės galiavimo termino pabaiga.

Ar tikrai jie dar galioja?

Pagegiaislaisvi.info kreipėsi moteris su prašymu, kad būtų parašyta apie Pagėgių savivaldybėje esančių maisto prekių parduotuvių,  maisto produktų kokybę. Pagėgiškė buvo pasipiktinusi, kad jai labai dažnai tenka aptikti parduotuvėse produktų su pasibaigusiu galiavimo laiku.

-Aš tai įžvalgi, bet ir tai kartais tik namie pastebiu, kad nusipirkau netinkamo vartojimui maisto,-guodėsi gyventoja.-Manau , kad Pagėgių miestui tiek parduotuvių yra per daug. Nėra čia tų žmonių, be to krizė, nedarbas, už ką pirksi. Bendras visų aplaidumas, tikrinančių tarnybų, parduotuvių savininkų, pardavėjų ir pirkėjų, kurie susitaiko su supelyjusiais raugintais kopūstais, suvytusiom daržovėm, vaisiais, apgliaumyjusiom dešrelėm(kalba netaisyta).Kam tų prekių tiek užsakyti, jeigu jų niekas laiku neišperka,-samprotavo pirkėja.-Tenka parsinešti dar su galiojančiu garantiniu laiku, bet tas maistas būna kažkoks negeras. Greičiausiai maisto produktai yra laikomi netinkamomis salygomis,-baigė  moteris.

Pagėgių savivaldybės maisto parduotuvių maisto produktų kokybę kontroliuoja Tauragės apskrities Pagėgių savivaldybės valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, kuriai vadovauja Zenonas Komskis.

Kadangi tokia padėtis Pagėgiuose tapo jau norma, tai mes manome, kad šis valstybės tarnautojas nesugeba principingai atlikit savo pareigų.Vienas iš parduotuvės savininkų prasitarė, kad su Zenonu dėl įvairių pažeidimų parduotuvėse susitart nesunku. Kažin ką jis turėjo omenyje? Pagėgiailaisvi įžvelgia dar vieną sisteminės valdžios aplaidumą. Kai kurių partijų veržimasis į valdžia bet kokia kaina, tapo tik asmeninės naudos ieškojimas, tai mes čia gyvenantys ir skiname šios klaninės sistemos vaisius.

Bandėme suskaičiuoti visas maisto prekių parduotuves Pagėgių mieste. Skaičius išties įspudingas. Mūsų paskaičiavimais yra devynios parduotuvės ir turgus, kur prekiaujama maisto produktais. Kaip jos visos išsilaiko, kyla didžiulis klausimas. Mūsu manymu, kad jų tikrai per daug, bet čia salygas diktuoja rinka. Tačiau mūsų rinka labai koreguoja šiam krašte vyraujanti kontrabanda. Gal būt kai kurios parduotuvės įsteigtos tik tam, kad būtu per kur išgryninti neskaidrius pinigus.Tačiau  čia tik mūsų prielaida.

Mieli maisto parduotuvių savininkai, visos savivaldybės gyventojų vardu, kreipiamės į jus:

Gerbkite mus pirkėjus ir mes jums už tai  atsidėkosime pirkdami tik jūsų parduotuvėje. Tokiam miestely greitai sklinda žinios ir žmonės greit išsirinks kokybiškiausią parduotuvę. Dėl šio aplaidumo nukenčia pardavėjų santykiai su mumis, klientais. Dėl pelno siekimo bet kokia kaina, smunka mūsų miesto patrauklumas atvykstantiems čia svečiams. Pagėgiailaisvi žiniomis, daugelis savivaldybės gyventojų važiuoja apsipirkt į kitus miestus, tad padarykit taip, kad važiuotų pas jus iš kitų rajonų.

Susiklosčius šioms aplinkybėms, pagėgiailaisvi skelbia mėnesio klausimą: kurioj maisto prekių parduotuvėje jūs dažniausiai pastebite prekes su pasibaigusiu galiavimo terminu?

 

Visiems gero apetito:)

Pagegiailaisvi.info