Kauno rajone, Vilkijoje statybose ekstremali situacija, o valdžios nė kvapo.

Visai neseniai prasidėjęs Čekiškės gatvės kapitalinis remontas Vilkijoje prasidėjo su didžiuliais iššūkiais. Iššūkiai ne tik vairuotojams, statybininkams bet ir nekilnojamojo turto savininkams , kurių turtas greta statybos ruožo. Į portalą meslaisvi.lt kreipėsi pastato, kuriame įsikūręs prekybos centras IKI savininkas. Jis pranešė, kad balandžio mėnesio pabaigoje smarkiai užsėmė pastato rūsį. Liudininkų teigimu, tuo metu statybininkai kasė gilias tranšėjas, kas galėjo įtakoti drenažo tinklų pažeidimus. Pasak pastato savininko, tokių potvynių rūsyje nebūdavo net po didžiausių liūčių. Vyras pradžioje bandė spręsti problemą dalykiškai, bendravo su rangovais, norėjo išsiaiškinti avarijos priežastis geranoriškai, tačiau statybininkai į kalbas eiti vengė. Šioje vietoje, ties parduotuve IKI, statytojo funkcijas atlieka Kauno rajono savivaldybės administracija. Prisiskambinti į šią biudžetinę įstaigą nukentėjusiems asmenims niekaip nepavyko. Buvo nuspręsta kreiptis raštu su prierašu „skubu”, tačiau į šį raštą atsakymo taip pat nesulaukta. Tada pastato savininkas nusprendė kreiptis į portalą meslaisvi.lt . Tačiau portalui taip pat niekaip nepavyksta susisiekti su rajono administracija. Į telefono skambučius nuolat atsiliepinėja dirbtinis intelektas, prašo spausti vienetą arba dvejetą, o paspaudus sujungimas stebuklingai nutrūksta.

Gegužės 10d. vis dėl to telefono ragelyje pasigirdo malonus moteriškas balsas. Visų pirma balsas paklausė, kokiu jūs numeriu skambinate. Paaiškinus, kad skambinama savivaldybės administracijos direktoriui, balsas patikino, kad prašymas bus perduotas direktoriui ir pastarasis turėtų kažkada perskambinti. Balsas prisistatė kaip administracijos direktoriaus patarėja.

Kol tokia situacija Kauno rajono savivaldybės administracijos koridoriuose, pastato savininkas toliau patiria nuostolius, pastato rūsyje toliau kaupiasi vanduo, statybininkai toliau vykdo darbus, užpila iškastą ruožą naujais grunto sluoksniais, ir laidoja galimos avarijos vietą, kurios išsiaiškinimui ateityje gali prireikti ne vieno mėnesio. Pastato savininkas artimiausiu metu ketina kreiptis į statybų inspekciją, įgalintą vykdyti statybos priežiūrą Lietuvoje.

meslaisvi.lt