Depozito rinkėja iš Šventosios: savaitgaliais surenku už 150EUR(video)

Šventojiškė džiaugiasi depozito sistema

Pajūryje , Palangos savivaldybės kurortiniame miestelyje Šventoji, aplinkos priežiūros įmonėje darbuojasi tokia Jadvyga. Sutikta moteris papasakojo, kaip ji dirbdama pagrindinį darbą nesunkiai užsidirba sau ir papildomą atlyginimą. Pagrindiniame darbe Jadvygos funkcijos yra tvarkyti Šventosios paplūdimį nuo paliktų įvairiausių buitinių atliekų. Įdomiausia, kad pagrindines atliekas čia sudaro tara nuo įvairiausių gėrimų, už kurią pirkėjai yra sumokėję depozitą. Tuo šventojiškė ir naudojasi, atlikdama savo pagrindinio darbo funkcijas, tvarkyti paplūdimio aplinką, ji renka depozitinius butelius ir vėliau juos priduoda į taromatus. Atlygis už priduotą tarą nesiskaičiuoja į Jadvygos atlyginimą, tai moteriai kaip papildomos pajamos.

-Savaitgaliais apie pusantro šimto krenta man iš taromato, paprastomis dienomis mažiau, penkiolika, dvidešimt eurų per dieną,- pasakojo Jadvyga

Šventojoje sutikome ir daugiau depozitinę tarą renkančių asmenų. Vyrai iš konteinerių tuščius butelius tiesiog šūsniais krovėsi į savo atsineštus maišelius.

Depozitinė tara atliekų konteineriuose neužsilaiko

Jadvygos pasakojimas videofaile žemiau:

https://www.youtube.com/shorts/0Gq4sg7N-Yw

meslaisvi.lt