A.Navalnas pranešė, kad Ukrainoje žuvo žurnalistė Oksana Baulina

Rusijos kalėjime kalintis Aleksejus Navalnas kovo 24d. savo socialinio tinklo paskyroje pranešė, kad Ukrainoje žuvo jo artima draugė, buvusi bendradarbė Oksna Baulina.

„Oksana Baulina dirbo taip vadinamoje „blizgioje žurnalistikoje”, o 2013 metais atėjo dirbti pas mus, į kovos su korupcija fondą.“Negaliu užsiiminėti mada, kai mano šalyje valdžią užėmė vagys ir banditai. Noriu kovoti”- taip apie savo atėjimą į fondą kalbėjo . Ir ji iš tikro kovojo. Daug metų dirbo kovos su korupcija fonde, padėjo man paleisti pirmuosius filmukus youtobe kanale. Prisimenu, kaip mes su ja kvatojome, kai ji nupirko man piratišką akies raištį, su kuriuo aš turėjau pasirodyti eteryje. Akį reikėjo dengti nes rekomendavo mano gydytojai, gydę mano akį dėl į mano  veidą prieš keletą dienų išpiltos briliantinės žalumos. Medikai sakė, kad stiprūs studijos prožektoriai gali akiai pakenkti. Paskutiniu metu Oksana dirbo nepriklausomos Rusijos žiniasklaidos likučiuose. Žurnalistė žuvo patekusi į apšaudymą Kijeve.Vagys ir banditai iš Kremliaus, su kuriais ji kovojo, nužudė ją, kaip ir daugelį kitų šiame nusikalstamame kare. Mes -rusai, ukrainiečiai, visas pasaulis privalome padaryti viską, kad nugalėtume Putiną- pabaisą, skleidžiančią mirtį ir chaosą. Mano užuojauta Oksanos Baulinos giminaičiams ir artimiesiems”– baigė pranešimą A.Navalnas

Prieš keletą dienų A.Navalnui buvo skirta papildoma devynių metų laisvės atėmimo bausmė. Teismas vyko pačioje kolonijoje, kurioje kali opozicionierius.

meslaisvi.lt