Baudos dėl karantino pažeidimų toliau bliūkšta, panaikintas dar vienas policijos nutarimas

Nuotaruka iš policijos FB paskyros. Rask jėgų save pakeisti

Jau rašėme kai Lietuvos policija dėl karantino reikalavimų nesilaikymo pasiūlė vilnietei Valerijai iki š.m. birželio 22d. susimokėti 250Eur. Administracinio nusižengimo protokole buvo nurodyta, kad jauna mergina kaltinama padariusi veikas, numatytas administracinių nusižengimų kodekso 45 str. 4 dalyje, kurioje sakoma, kad asmuo sukėlęs pavojų išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamoms ligoms karantino metu baudžiamas nuo 500 iki 1500 Eur. Merigina, nusprendė siūlomos 250Eur baudos nemokėti ir sulaukti policijos nutarimo, kuris išnagrinėjus visas įvykio aplinkybes turėjo būti paskelbtas liepos 8 d. Į patį bylos nagrinėjimą Valerija nevyko, važiuoti iš Palangos, kurioje įsidarbino vasaros sezonui, į Vilnių jai pasirodė per brangu. Be to, mergina jautėsi visiškai teisi, nes policininkai kaltinę ją sergant užkrečiama liga neatliko jokių tyrimų, kad būtų įrodyta, jog Valerija tikrai sirgo pavojinga užkrečiama liga ir dėl to sukėlė pavojų užsikrėsti kitiems asmenims.

Bylą nagrinėjusi Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto 6-tojo komisariato Veiklos skyriaus tyrėja Žana Čikštienė liepos 8 d. nedalyvaujant Valerijai surašė nutarimą ir nubaudė merginą 500 Eur. bauda.

Šį policijos nutarimą, Valerija apskundė Vilniaus apylinkės teismui. Ir štai rugpjūčio 19 d. Vilniaus apylinkės teismo teisėja Ieva Gavelytė – Kalytienė Valerijos skundą tenkino. Teismas konstatavo, kad vielnietės veiksmuose nebuvo administracinio nusižengimo kodekso 45str. 4d. sudėties požymių, kurioje sakoma, kad asmuo sukėlė pavojų išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamoms ligoms karantino metu. Kitaip tariant policininkai, rėmęsi savo filmuotu vaizdo įrašu kaip įrodymu, nesugebėjo įtikinti teismo, kad Valerija serga pavojinga užkrečiama liga.

Šį teismo nutarimą policija dar gali skųsti 20 dienų

meslaisvi.lt