Lietuvos kariuomenė perka karinį motociklą.

Lietuvos kariuomenė numato įsigyti karinės paskirties motociklą (toliau – motociklas), kuris bus naudojamas Lietuvos kariuomenės struktūriniuose vienetuose tiek Lietuvos Respublikos teritorijoje, tiek ir už jos ribų vykdant tarptautines operacijas. Apie tai pranešama centriniame viešųjų pirkimų portale

L3e klasės motociklas skirtas eksploatacijai keliu ir bekele, įvairaus grunto sąlygomis ir privalo būti naujas, neeksploatuotas, pagamintas gamyklos gamintojos serijiniu būdu, ne anksčiau kaip 12 mėnesių nuo einamųjų metų, modelis. Motociklas turi būti pagamintas NATO arba ES šalyse arba turėti oficialią atstovybę jose. Motociklą planuojama eksploatuoti pagal paskirtį ne trumpiau kaip 5 metus, metinė rida (bekele) – apie 5 000 km. Planuojama naudoti esant saulės, dulkių, drėgmės, lietaus, sniego, aukštos temperatūros A1 – C0 sąlygų poveikiui , rašoma skelbime.

Kai kuriuose pasaulio karo technikos muziejuose galima pamatyti ir tokių karui pritaikytų motociklų.

Lietuvos kariuomenė jau naudoja keletą panašių motociklų, skirtų kariniams veiksmams. Apie tai galite pažiūrėti video faile žemiau.

meslaisvi.lt