Karjeras greta Kulautuvos , kas už jo stovi ir ar politikai išlaikys „egzaminą”

Apie Kauno rajone planuojamą prie Kulautuvos smėlio-žvyro karjerą kol kas buvo žinoma nedaug. Įrengti pramonės įmonę šalia kurorto pareiškė UAB „Benefaktor”, kuriai atstovauja direktorius ir vienintelis šios įmonės darbuotojas Vytautas Subačius. Tačiau ar gali tokio mąsto projektą užsukti vienas žmogus?

Vytautas Subačius pasirodo yra UAB „Drąseikių karjeras” valdybos narys, į kurią įeina ir daugiau asmenų. Tie patys asmenys yra sukūrę ir lietuviško kapitalo bendrovių grupę ACME Grupė UAB.Ši grupė užsiima didmenine įvairių elektronikos įrenginių prekyba bei remontu, filmų kūrimu bei platinimu ir nišinių produktų gamyba.Tarp veiklos krypčių ACME grupė nurodo ir karjerus, kurių žinioje yra ir UAB Drąseikių karjeras, kurio valdybai ir priklauso mūsų minėtas Vytautas Subačius.

ACME Grupė nurodo,kad pastarojoje dirba penki darbuotojai, jų vidutinis atlyginimas rekvizitai.lt svetainės duomenimis yra 7 210 EUR. Į ACME valdybą įeina Tomas Palšis, Stepas Telešius, Stede Wyvillle Ingram, Karolis Pocius,Valdas Jazbutis. Grupei direktoriauja šiuo metu Sergej Artemiuk.

Akivaizdu, kad vietinėms bendruomenėms skersai kelio stojo stambus kapitalas.Apylinkių visuomenininkai, bendruomenės kreipėsi į Kauno rajono savivaldybės Tarybą su prašymu sušaukti neeilinį savivaldybės Tarybos posėdį, kuriame būtų svarstoma UAB „Benefaktor” pristatyta poveikio aplinkai vertinimo programa.Savivaldybės Tarybos sekretorė pranešė, kad toks posėdis bus sušauktas, apie tai visuomenė bus informuota artimiausiu metu. Šis labai aktualus visuomenei klausimas dabar atsidūrė valdžios rankose, neabejojama, kad tai rimtas egzaminas ne tik vietiniams politikams, bet ir rajono atstovams Lietuvos Respublikos Seime. Artimiausiu metu pamatysime, kam iš tikro tarnauja politikai, stambiam kapitalui, ar eiliniams gyventojams.

meslaisvi.lt