Yra pagrindo manyti, kad S.Skvernelis ir A.Veryga Kinijos užverbuoti Lietuvos piliečiai

Iš 2019 metų grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimo

2020m. pradžioje Lietuvos Respublikos Valstybės saugumo departamentas visuomenei pateikė 2019m. ataskaitą apie grėsmes nacionaliniam saugumui. Šioje ataskaitoje labai trumpai, bet konkrečiai buvo užsiminta ir apie grėsmes, kylančias Lietuvai iš Kinijos. Ataskaitoje rašoma, kad augant Kinijos ekonominėms ir politinėms ambicijoms, agresyvėja Kinijos žvalgybos ir saugumo tarnybų veikla. Siekdama gauti dominančios informacijos, Kinijos žvalgyba mėgina verbuoti Lietuvos piliečius.

Vos po mėnesio Pasaulyje pasklido žinia, kad Kinijoje nustatytas naujojo viruso plitimo atvejis, pavadintas koronavirusu, kuris sukelia ligą COVID-19. Kaip jau žinoma, šis tariamas virusas greitai išplito po visą pasaulį ir pasiekė Lietuvą. Lietuvos Respublikos vyriausybė, kartu su Sveikatos apsaugos ministerija ir joms pavaldžiomis įstaigomis pradėjo masinį asmens apsaugos priemonių nuo viruso pirkimą. Visos prekės: apsauginės kaukės, pirštinės ,kombinezonai, įvairūs monitoriai, plaučių ventiliavimo aparatai neskelbiamų derybų būdų buvo perkamos būtent iš Kinijos. Tam buvo leidžiami milijonai Lietuvos biudžeto lėšų. Tuo tarpu Kinija, kur ir prasidėjo tariamas virusas džiaugėsi ne tik pardavimais į Lietuvą, bet ir į visą pasaulį. Net neatliekant nuodugnių skaičiavimų, galima numanyti, kad Kinija šios operacijos metu į savo iždą susižėrė milijardus.

O dabar grįžkime prie straipsnio pradžioje minėtos citatos iš grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimo:

„.. agresyvėja Kinijos žvalgybos ir saugumo tarnybų veikla. Siekdama gauti dominančios informacijos, Kinijos žvalgyba mėgina verbuoti Lietuvos piliečius. ” Iš paskutinių mėnesių įvykių galima pagrįstai įtarti, kad tie Kinijos užverbuoti Lietuvos piliečiai sėdi aukščiausiuose valdžios sluoksniuose.

meslaisvi.lt