Kinijos miestas Šenzenas paskelbė, apie visišką perėjimą prie 5G tinklo.

Kinijos žiniasklaida pranešė, kad daugelyje pasaulio miestų žmonės vis dar laukia, kol juose būtų įdiegtas 5G tinklas, kai tuo tarpu šios šalies miestas Šenzenas jau siekia turėti net savo autonomines 5G tinklo galios išmaniąsias gamyklas, medicinos technologijas ir dar daugiau.
Šenzeno meras Chen Rugui sako, kad pietinis Šenzeno technologijų centras, kuris kartais vadinamas Kinijos Silicio slėniu, pirmasis pasiekė „visišką 5G aprėptį“. Taip pat pranešama , kad Šenzenas buvo pirmasis miestas pasaulyje, kuriame buvo įdiegtas atskiras 5G tinklas, kuris nesiremia esama 4G infrastruktūra. Meras džiaugėsi, kad žmonės net atokiausiose miesto ribose gali tikėtis, kad juos pasieks 5G signalas. Iki šiol Šenzene pastatyta daugiau nei 46 000 5G bazinių stočių.
Projektai yra verti 1,6 milijardo juanių (231 milijono JAV dolerių) ir apima medicinos technologijas, pramoninį internetą ir transportą, bei kitas sritis.
Kinijos vyriausybės pastangomis, 5G plėtra tapo nacionaliniu strateginiu prioritetu. Praėjusių metų lapkritį „5G“ pradėjo veikti Kinijoje, ją pavadino didžiausiu 5G tinklu pasaulyje.
Šiuo metu 5G daugelyje Kinijos miestų yra dar menka. Iki birželio pabaigos šalis turėjo 410 000 5G bazinių stočių. Pasak Kinijos informacinių ir ryšių technologijų akademijos viceprezidento Wang Zhiqin, šiemet ketinama pasiekti pusę milijono 5G bazinių stočių, kurios apims visus miestus.

parenta pagal abacus

meslaisvi.lt