Covid 19 testų už 6mljn. pardavime, kurį nagrinėja FNTT, kyšo I.Šimonytės „ausys”

UAB Profarma vadovė Edita Mištinienė
Nuotrauka paimta iš viešo interneto

Joninių išvakarėse buvo pranešta, jog Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) dėl greitųjų COVID-19 testų pirkimo krečia Sveikatos apsaugos ministeriją. Šia istorija pasidomėjome plačiau.

Kas per įmonė sugebėjusi įvykdyti tokio mąsto prekių pardavimą įvykdytą neskelbiamų derybų būdu.Taip taip, 6 milijonų vertės konkursą, dėl kurio šiuo metu ir vyksta FNTT tyrimas, UAB „Profarma” laimėjo tiesiog apklausos būdu. Maža to, Nacionalinė visuomenės priežiūros laboratorija , pasirašiusi sutartį su UAB „Profarma” dėl greitųjų Covid 19 EXPRESS TESTŲ, įsipareigojo už prekes sumokėti iš anksto. 6mljn. Eur iš anksto , koks dar verslas galėtų Lietuvoje tikėtis tokios sėkmės arba tiksliau kieno verslas galėtų tikėtis tokio palankumo iš valstybės įstaigos.

UAB „Profarma” vadovauja tokia Edita Mištinienė. Moteris gana žinoma, jos atvaizdą galima pamatyti ne ant vieno žurnalo viršelio. Tačiau vien žinomumo tokioms sutartims pasirašyti žinoma nepakaktų, greičiausiai reikia turėti ir tam tikrų ryšių. O apie juos Edita Mištinienė išsiduoda savo socialinio tinklo paskyroje. Facebook profilyje E.Mištinienė reklamuoja tokią Ingridą. Ji išplatinusi nuotrauką, kurioje dėvi marškinėlius su užrašu „Už Ingridą”. Tokį šūkį naudojo konservatorių kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė ir jos rėmėjai prezidentinės rinkimų kampanijos metu. Edita Mištinienė demonstruoja ir daugiau nuotraukų su simboliais artimais konservatorių partijai. Jos facebook paskyroje galima rasti ne vieną nuotrauką su „Neužmirštuolės” simboliu ir šūkiu „Aš prisimenu, kodėl esame laisvi.”

Tyrime, kurį šiuo metu veda FNTT yra nustatyti penki įtariamieji asmenys, tačiau apie juos tarnyba nepraneša. Ar tarp įtariamųjų yra ir UAB „Profarma” vadovė Edita Mištinienė duomenų neturime.

Meslaisvi portalo viešųjų pirkimų ekspertai apie pradėta FNTT operaciją turi dar vieną versiją. Viską pamatysime kaip baigsis FNTT tyrimas. Jeigu bus pranešta, kad byloje nepakanka įrodymų ir tyrimas nutraukiamas, tuomet bus galima įsitikinti, jog čia viskas kaip tik tam, kad nuslėpti nusikaltimą. Sandoris tarp Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos ir UAB Profarma ne vienintelis, kurio aplinkybės turėtų sudominti FNTT, tačiau kodėl užkliuvo būtent jis. Gali būti, kad FNTT pareigūnų operacija buvo suplanuota iš anksto ir apie ją jau žinojo šiuo metu esantys įtariamieji, tačiau skandalo reikia tam, kad niekam nekiltų abejonių, jog 6 mljn. vertės sutartis buvo įgyvendinta teisėtai.O po FNTT tyrimo domėtis šia istorija jau niekas ir nematys reikalo, juk byloje bus padėtas taškas, kurį padės būtent FNTT. Dabar viskas priklauso nuo to, koks šioje istorijoje bus FNTT verdiktas. Iš to ir spręsime, ar Lietuva pasuko didesnės demokratijos ar didesnio totalitarizmo keliu.

meslaisvi.lt