Švietimo ministerija meta pinigus žiniasklaidai, pageidaus informacijos apie COVID-19 įtaką švietimui ir sportui

Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija nusprendė netylėti. Centriniame viešųjų pirkimų portale paskelbė paslaugų viešųjų ryšių konsultavimo ir informacijos apie COVID-19 įtaką švietimo, mokslo ir sporto sritims platinimo paslaugų pirkimą.

Visuomenei trūksta patikimos informacijos apie tai, kaip koronavirusas ir šalyje įvestas karantinas pakeitė kasdienį gyvenimą švietimo, mokslo ir sporto srityse, kokie sprendimai priimami karantino švelninimo laikotarpiu, kaip bus organizuojamos veiklos, kurios buvo atidėtos dėl griežtų karantino priemonių, kokie pokyčiai laukia švietimo įstaigų organizuojant ugdymą 2020-2021 mokslo metais.”- skelbiama ministerijos pranešime.

Viešųjų ryšių konsultavimo ir informacijos platinimo paslaugas švietimo ministerija planuoja 20 savaičių laikotarpiui.

Patikimos informacijos rengėjai privalės sukurti ne mažiau kaip 6 informacinius -aiškinamuosius vaizdo klipus nukreiptus tikslinei auditorijai. Tai mokiniai,mokinių ir darželinukų tėvai, stojantieji  į aukštąsias mokyklas,mokytojai ir ikimokyklinio ugdymo pedagogai, būrelių ir vaikų vasaros stovyklų vadovai, sportuojantys asmenys. Klipai turės būti kuriami naudojant profesionalią filmavimo, montavimo, įgarsinimo, grafinės informacijos rengimo techniką.Jie turės būti kuriami naudojant animaciją. Kuriant klipus turi būti išlaikomas vieningas stilius, personažai, grafikos detalės ir pan. Kiekvienas klipas internete turi būti parodytas ne mažiau kaip 100.000 kartų.

Taip pat laimėję šį konkursą turės parengti ir interneto naujienų portale publikuoti ne mažiau kaip 6 originalius straipsnius (publikacijas) su nuotraukomis ar kitomis iliustracijomis.Turės būti parengta ir ne mažiau kaip 11 spausdinamų spaudos leidinių, išspausdinta ne mažiau kaip po 2 originalius straipsnius (publikacijas) su nuotraukomis ar kitomis iliustracijomis.

meslaisvi.lt