Kauno vaikų reabilitacijos ligoninės Lopšelio pastatus atsiima žydai?

Šiame pastate gerokai seniau buvo įsikūrę Kauno kūdikių namai „Lopšelis” 1942 -1944m. šiuose namuose žymus vaikų gydytojas Petras Baublys su bendradarbiais gelbėjo Kauno žydų geto vaikus. Apie tai byloja ant vieno iš pastatų pakabinta atminimo lenta. Tačiau tai buvo tada, o dabar šį ir dar kelis greta esančius pastatus planuoja atsiimti būtent žydai. Ši informacija nutekėjo iš dabar jau čia daug metų įsikūrusios vaikų reabilitacijos ligoninės darbuotojų.
Kauno vaikų reabilitacijos ligoninė „Lopšelis“ yra didžiausios Lietuvoje universitetinės ligoninės padalinys, kuriame po vienu stogu įsikūrę vaikų reabilitacijos klinika, kurioje teikiamos sveikatos priežiūros paslaugos sutrikusios raidos bei biosocialines funkcijas praradusiems vaikams, taip pat vykdoma mokslinė ir pedagoginė veikla, organizuojamos magistrantūros studijos, dienos centras, autizmo diagnozę turintiems vaikams. Vaikų reabilitacijos ligoninė „Lopšelis“ įsteigta 2011 metais. Nuo 2014 m. „Lopšelyje“ įsteigta Vaikų reabilitacijos klinika, kuri taip pat yra ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto struktūros dalis.

Šaltinių teigimu visa ligoninė greitu metu išsikels į kitas patalpas, priežąstis- pastatų atidavimas žydams. Į paklausimą žiniasklaidai ar tikrai pastatai, kuriuose įsikūrusi vaikų reabilitacijos ligoninė Kauno klinikų komunikacijos skyriaus specialistė atsakė šaltai. Pasak jos nekilnojamąjį Kauno klinikų nekilnojamąjį turtą tvarko Sveikatos apsaugos ministerija

meslaisvi.lt