Teismui perduota byla dėl Pagėgių savivaldybės architektės piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo

Klaipėdos apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu pareikšti Pagėgių savivaldybės administracijos vyriausiajai architektei E. M.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad valstybės tarnautoja siekė sau turtinės naudos.

2012-2016 metais daugiau kaip 20 kartų kitų asmenų vardu ji parengė statinių rekonstrukcijos techninius projektus, taip pat pastatų paskirties keitimo, griovimo darbų ir panašius projektus. Siekdama nuslėpti autorystę, projektų rekvizituose ir lydimuosiuose raštuose nurodydavo tikrovės neatitinkančią informaciją – esą šiuos projektus parengė projektavimo įmonės ir suklastodavo tariamų projektų vadovų parašus.

Vėliau, vykdydama savo kaip vyriausiosios architektės funkcijas, išduodavo leidimus vykdyti darbus pagal savo pačios parengtus projektus.

Dėl neteisėtų vyriausiosios architektės veiksmų didelės žalos patyrė fiziniai bei juridiniai asmenys, taip pat ir valstybė.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

meslaisvi.lt