Socialinė darbuotoja A.Aleksynienė nusprendė,kad ji privatus asmuo, skundžia žurnalistus

Visai neseniai mūsų portale paviešinti Kauno rajono savivaldybės biudžetinės įstaigos Kauno rajono socialinių paslaugų centro socialinės darbuotojos Aurelijos Aleksynienės darbo metodai su centro kliente mama iš Liučiūnų gyvenvietės ir pokalbis su meslaisvi redaktoriumi ne juokais užgavo įvykių dalyvę socialinę darbuotoją Aureliją Aleksynienę. Taip užgavo, kad moteris pamiršo, o gal ir apskritai nežinojo kur ji dirba. A.Aleksynienė pasiskundė žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai, kad meslaisvi redaktorius būtų nubaustas už jos privataus gyvenimo paviešintas detales.

Skunde ji nurodo,kad buvo pažeisti asmeniniai duomenys, išplatinant jos foto nuotrauką perfotografuotą viešame socialiniame tinkle facebook. A.Aleksynienė įsitikinusi, kad facebook.com yra jos nuosavybė ir patalpintos ten viešai nuotraukos negali būti perfotografuojamos be jos sutikimo. Moteris nesupranta,kad talpindama savo nuotraukas į facebook.com svetainę pati išplatina viešai informaciją apie save. Be to ji viešas asmuo ir jei nori, kad jos atvaizdas nebūtų viešumoje,tuomet turėtų pati ir nekelti jo į užsienio kapitalo valdomą privačią svetainę, kurios prieiga yra vieša. Bet čia smulkmena, palyginus su tuo, ką A.Aleksynienė skundžia toliau.

Socialinė darbuotoja skundžiasi, kad mama įrašiusi pokalbį su ja ir perdavusi pokalbį viešosios informacijos rengėjui portalui meslaisvi.lt pažeidė jos asmeninio privataus gyvenimo detales.A.Aleksynienė mano, kad ji turėjo būti perspėta apie pokalbio įrašymą taip pat, kaip vadybininkai perspėja skambindami privatiems asmenims ir siūlydami jiems įsigyti telefoną. Skunde A.Aleksynienė taip ir rašo, cituojame:”..žurnalisto pareiga nenaudoti garso ar vaizdo įrašymo priemonių, jeigu to nenori informaciją teikiantis privatus asmuo. Privatus asmuo, jūs tik pagalvokite, iki kokio lygio nusidirbo biudžetinėje įstaigoje A.Aleksynienė, kad dirbdama tenai skaito save privačiu asmeniu.

Ištrauka iš A.Aleksynienės skundo žurnalistų etikos inspektoriui

Panaši istorija atsitiko ir Naujojoje Akmenėje.Ten biudžetinėje įstaigoje socialine darbuotoja dirbanti moteris taip pat įsivaizdavo dirbanti privačioje firmoje. Vėliau teko pripažinti karčią tiesą, kad jos darbo vieta yra biudžetinėje įstaigoje ir darbo metu ji yra viešas asmuo ir visi pokalbiai, filmavimai ir jos darbo metodų viešinimai yra normalus dalykas demokratinėje valstybėje.Ir apie tai niekas neprivalo iš anksto įspėti. Su tuo teks susitaikyti ir A.Aleksynienei, kad ir kokius jai atrodančius protingus teisininkus ji nusisamdė. Mes tą garantuojame.

Po pasirodžiusių straipsnių apie A.Aleksynienę jos socialinio tinklo paskyros neliko. Ši istorija atskleidžia, kokie asmenys dirba biudžetinėse įstaigose, jie sprendžia kitų likimus, sudarinėja protokolus kaip gyventi ir elgtis šeimoms, tačiau patys nesupranta elementarių normų skirtų biudžetinių įstaigų darbuotojams.

meslaisvi.lt