Kaip įmonė iš Klaipėdos pasienio postuose milijonus „prisivalo”

Dar viena šiuolaikinės Lietuvos „verslininkų”sėkmės istorija. Kaip ir daugelis kitų sėkmės istorijų, ši taip pat neapsieina be pagrindinio „personažo”, viešųjų pirkimų. Šį kartą rašysime apie Lietuvos pasienio kontrolės punktų direkciją ir jos draugystę su tokia UAB „Vakarai” iš Klaipėdos. Pastarajai vadovauja toks Rimas Lenkauskas. Jis greičiausiai milijonierius, nors tiksliai to nežinome.

2017 metų spalį pasienio kontrolės punktų direkcijos vadovas įtarimų neskaidriais viešaisiais pirkimais sulaukęs Arnoldas Tvaronavičius pasitraukė iš pareigų, direkcijai laikinai vadovauti pradėjo Mindaugas Zobiela, kuris įstaigai vadovauja ir iki šiol. A.Tvaronavičiui už 10 mln. eurų vertės Kybartų pasienio kontrolės punkto modernizavimo konkurso neskaidrumą, buvo paskirtas tik papeikimas.Tokia švelni bausmė buvusiam pareigūnui, greičiausiai nei kiek nesujaudino naujojo pasienio kontrolės punktų vadovo M.Zobielos. Vadovaujant šiam asmeniui į Pasienio kontrolės punktus ir toliau ateina tie patys paslaugų tiekėjai, kurie paslaugas tiekė ir įstaigai vadovaujant A.Tvaronavičiui. Būtent mūsų aprašoma įmonė UAB „Vakarai” teikianti valymo paslaugas, pasienio punktus valo ir prižiūri jų pastatų būklę jau nuo seniai. Kiekvieną kartą sutartis pasirašoma trims metams. Nauji susitarimai su paslaugas teikiančiomis įmonėmis trims metams buvo pasirašyti 2018m. liepos mėnesį. Tada pasienio kontrolės punktų direkcija pasirašė valymo paslaugų sutarčių už 2 570 000.00  EUR .Daugiau nei pusę sumos 1 800 000 Eur atiteks UAB „Vakarai”

2015 -2018m. UAB „Vakarai” taip pat atsiriekė gerą sumą iš pasienio punktų

Net penkiolika iš dvidešimt trijų punktų valyti ir prižiūrėti laimėjo UAB „Vakarai”. Likusius pasienio punktus dalinasi UAB „Varėnos aplinkotvarkos grupė“ , UAB „Priemiestis” ir vieną punktą valys UAB „CORPUS A“, pastarajai įmonei iš bendros 2,5 mln.sumos atiteks 75 000 Eur. Už šią sumą bus prižiūrimas punktas Šalčininkuose. O štai brangiausiai kainuoja Kybartų pasienio posto priežiūra. Per tris metus UAB „Vakarai”gaus už šio posto priežiūrą 260 tūkst. eur . 227 tūkst. eur. susižers valydami ir prižiūrėdami pasienio punktą Panemunės mstl., Pagėgių sav., 242 tūkst. už paslaugas pasienio punkte Klaipėdoje ir t.t.

Praeitame 2015-2018 m valymo laikotarpyje UAB”Vakarai” buvo pasirašę sutarčių su 19 iš 23 esančių pasienio kontrolės punktų.

Pasienio kontrolės punktų direkcijos prie susisiekimo ministerijos viešuosius pirkimus organizuoja tokia vyriausioji specialistė Rolanda Sabutienė. Visuose 23 pasienio punktų skelbtuose konkursuose dalyvavo dvi arba trys įmonės ir vienu atveju tik viena, Šalčininkų pasienio punkte,mūsų paminėta UAB „CORPUS A“ , kuriai nuo viso 2,5mln.eur pyrago atiteko75 tūkst. eur”gabalėlis”. Kaip sakant, gavo „kaulą”,kad neurgztų.

meslaisvi.lt