Pagėgių rinkimų komisijos narys: skaičiuojant balsus buvau šokiruotas

Biuletenis į dėžęPraūžė,praskriejo  lyg viesulas Lietuvoje savivaldybių Tarybų rinkimai. Kaip visada juos lydėjo didesni ar mažesni rinkimų įstatymo pažeidimai, tačiau tai rinkimų rezultatams ir vėl kaip visada įtakos neturėjo. Vienas garsiausiai nuskambėjusių rinkimų galimų klastojimų į viešumą „išlindo“ Šilutėje. Ten vienos iš apylinkės rinkimų komisijos narių namuose buvo aptikta didelis kiekis sužymėtų biuletenių. Vyksta tyrimai. Ir  tai yra skandalas. Tačiau šiame straipsnyje ne apie tai. Išgirdęs apie panašius pažeidimus Šilutėje į meslaisvi redakciją kreipėsi vienas iš Pagėgių apygardos, vienos apylinkių rinkimų komisijos narių. Šis asmuo panoro būti nežinomas .

„ Įtarimas, kad kažkas čia su tais rinkimų biuleteniais negerai kilo skaičiuojant rinkimų rezultatus. Mano nuostabai tarp į mano rankas pakliuvusių išankstinių balsavimų metu atsiųstų biuletenių buvo iš tokių asmenų, kuriems nešiau kvietimus į rinkimus. Deja tuo metu, kai lankiausi jų namuose artimieji mane informavo, kad šie gyventojai yra  išvykę  į užsienį. Skaičiuojant biuletenius pastebėjau ir tokių, kurie jau dešimt metų sėdi kalėjime, žinau tuos žmones , jiems niekada nerūpėjo kokia valdžia tuose Pagėgiuose, būdami laisvėje jie niekada neidavo balsuoti, tačiau dabar matai tapo pilietiški ir siunčia savo balsą į rinkimus. Na gal būt tikrai laisvės atėmimo vieta juos pataisė ir jiems rūpi, kas valdys Pagėgius kol jie atlikinės bausmę. Po tokių netikėtų susidūrimų skaičiuojant balsus ėmiau stipriai abejoti rinkimų skaidrumu, o dar tas atvejis Šilutėje, kuomet pas komisijos narę buvo rasti sužymėti biuleteniai sustiprino mano įtarimus, kad rinkimuose ir jų organizavime įsivėlę klastingi veikėjai“- įspūdžiais iš rinkimų pasidalino rinkimų komisijos narys.

Parašo autentiškumą,  kurį  dedame žurnale  kiekvienas iš mūsų atėjęs į rinkimus, gali patikrinti tik pats asmuo  , kurio ir turėtų būti parašas. Deja tą jis gali padaryti labai sudėtingomis aplinkybėmis, jam reiktų kreiptis į VRK su prašymu tą padaryti, išdėstyti motyvus ir įtarimus dėl ko jis tą nori padaryti ir jei VRK nuspręs kad tai tikslinga, tuomet gal būt leis tam žmogui pasitikrinti tą parašą. Ar atsiras tokių kurie norėtų užsiimti tokia biurokratine procedūra? Greičiausiai , kad nelabai. O jei ir atsiras, tai greičiausia, kol bus susirašinėjama su VRK, ateis tas momentas, kuomet visi rinkimų rezultatų popieriniai įrodymai pagal įstatymus bus sunaikinti. Tas įvyksta ne ilgiau nei per tris mėnesius. Taip, taip , visi rinkimų biuleteniai pasibaigus rinkimams per trijų mėnesių laikotarpį privalo būti sunaikinti. O dabar gerai pagalvokite, ar lengva atsispirti pagundai tiems, kurių deleguoti į rinkimų komisijas nariai lengvai prieina ir prie biuletenių ir gauna informaciją, kurių asmenų rinkimuose tikrai nebus.

Meslaisvi.lt