A.Juozaitis: mums perpjovė „venas”, bet sako, kad viskas gerai

A.Juozaitis 2Prieš metus  filosofas Arvydas Juozaitis lankėsi Telšiuose, Žemaičių vienybės dienos šventėje. Šioje šventėje jį pakalbino Žemaitijos televizijos žurnalistas. Duotame interviu A.Juozaitis išreiškė susirūpinimą ne tik dėl žemaičių, bet ir dėl visų lietuvių išlikimo.

„Mūsų valstybingumui ne tik kad daug ko trūksta, bet svarbiausia iš vis jo ne prarasti. Jis labai senka, baisiausias mūsų nykimo palyginimas man yra, kad lyg tais mums venos būtų perpjautos ir kraujas teka, bet jis gi teka be skausmo. Didikai Romos taip galą sau darydavosi, jie atsiguldavo į šiltą vonią, klausydavosi muzikėlės, užmigdavo šiltai ir mirdavo. Dabar toks panašus migdymas ir Lietuvos, sakoma, kad viskas gerai, o kraujas išteka. Mums trūksta žemaitiško užsispyrimo neišvažiuoti iš Lietuvos.

Tas dvigubos pilietybės įteisinimas dabar irgi pateikiamas kaip geras dalykas, lyg tais po jos patvirtinimo suvažiuos čia visi, deja būtų atvirkščiai. Tai yra grynas melas, niekas net nesvarsto Lietuvių paso. Dabar dar nėra taip blogai, dar galime atsitiesti, tačiau  ta riba netoli, kuomet mes jau būsime nebepajėgūs atsigimdyti, norėsime, bet negalėsime, nes dauguma mūsų čia bus pensininkai.”– Žemaitijoje kalbėjo A.Juozaitis.

Visą interviu žiūrėkite žemiau, paspaudę nuorodą.

https://www.facebook.com/konsnekzmuones.papentausis/videos/769035756810061/

meslaisvi.lt