Atgal į realybę arba kaip sumažinti priklausomybę nuo telefono.

Nuotrauka iš interneto

Nuotrauka iš interneto

Mokslininkai skambina pavojaus varpais – žmonių priklausomybė telefonui auga kiekvienais metais. Dėl to krenta darbo našumas ir dėmesys realiems svarbiems dalykams. Tyrimų duomenimis, žmogus telefoną į rankas paima daugiau nei 250 kartų per dieną. Pasirodo tokiai priklausomybei mažinti yra sukurti  pakankamai efektyvūs telefonų priedai, kuriuos galima nemokamai įsidiegti.

Priedas „Forest“

Šis priedas veikia taip: yra miškas, kuriame jūs sodinate „sėklas“, o tam, kad jos išdyktų ir pavirstų į medžius, reikia puse valandos nesiliesti prie savo telefono. Jeigu jūs žinote, kad artimiausią pusvalandį jums turi kažkas paskambinti, telefono funkciją „pakelti ragelį“ galėsite įtraukti į leidžiamų veiksmų sąrašą.

Priedas Quality Time

Priedas, kurio pagalba galėsite sužinoti apie kasdienį jūsų telefono naudojimą: duomenis apie tai, kiek kartų atblokavote ekraną, kiek laiko praleidote kiekvienoje jūsų telefone  įdiegtoje programoje. Statistiką galėsite peržiūrėti pasibaigus dienai, savaitei, mėnesiui.

Priedas OFFTIME

Tai priedas, kuris suteikia analitinius jūsų telefono naudojimo duomenis. “Žvilgsnis iš šono“ dažnai priverčia įvertinti realią padėtį.Jeigu apžvelgę šiuos duomenis, jūs nuspręsite, kad vienai ar kitai programai skiriate per daug laiko, tuomet galėsite nustatyti šiai programai naudojimosi ja apribojimus.

Priedas MOMENT

Moment programos dėka jūs sužinosite, kiek kiekvieną dieną laiko jūs iššvaistote naudodami savo telefoną. Programa fiksuoja ne tik laiką, praleistą su išmaniuoju rankose, bet ir kiekvieną prisilietimą prie jo. Reiktų kontroliuoti,kad naudojimosi programomis laikas per dieną neviršytų trijų valandų.

Priedas ONWARD

Onward- tai priedas, kurio naudojimas labai paprastas. Šis priedas padės jums kontroliuoti savo priklausomybę:

  • nuo socialinių tinklų ir medių;
  • nuo per ilgo telefono naudojimo;
  • nuo azartinių žaidimų;
  • nuo šopoholizmo;
  • nuo lankymos svetainėse suaugusiems

Visus priedus galima parsisiųsti  iš Google Play platformos.

 

meslaisvi.lt