Už šuns nepriežiūrą ūkininkui paskirta 1050Eur bauda, keturkojis konfiskuotas

Šuo atimtasAlytaus apylinkės teismas, išnagrinėjęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) pateiktą medžiagą ir įrodymus, priėmė nutarimą ir pripažino kaltu Teizininkų kaimo ūkininką (Šventežeriosen., Lazdijų r.). Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, dėl žiauraus elgesio su gyvūnu, jo kankinimo, ūkininkui skirta 1 050 eurų bauda ir nuspręsta konfiskuoti jo šunį.

Lazdijų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (Lazdijų VMVT) dėl netinkamai prižiūrimų arklių reguliariai tikrina šį padidintos rizikos grupei priskirtą ūkį Teizininkų kaime. Arklių savininkui už nepakankamą auginamų arklių priežiūrą ir kitus pažeidimus buvo skirtane viena administracinė nuobauda.

Šių metų spalio pabaigoje VMVT inspektoriai kartu su savivaldybės atstovais atliko neplaninį patikrinimą šiame ūkyje, kurio metu pastebėjo šeimininko neprižiūrimą, paliegusį šunį. Sergantis, išliesėjęs šuo buvo išgelbėtas nedelsiant perdavus jį gyvūnų globėjams. Šuniui buvo suteikta skubi veterinarinė pagalba, jam prireikė operacijos ir intensyvios priežiūros. Ūkio savininkui buvo surašytas Administracinių pažeidimų protokolas, kuris kartu su patikrinimo medžiaga buvo perduotas Alytaus apylinkės teismo Lazdijų skyriui.