Vilniaus vaikų ir jaunimo pensione bus įrengtas nusiraminimo kambarys

Minkštas kambarys

Kambarys nusiraminimu

Biudžetinė įstaiga Vilniaus miesto vaikų ir jaunimo pensionas numato paskelbė apie nusiraminimo kambario įrangos pirkimą

Paminkštinti kambariai bus skirti vaikams ir suaugusiems asmenims su emociniais elgesio sutrikimais, jie buvo sukurti atsižvelgiant į itin agresyvius asmenis, kurie gali save žaloti.

Kambariuose pacientai gali nusiraminti, pailsėti, saugiai atsigauti, kambariai padeda „persiorientuoti“ ir po kurio laiko grįžti į sau įprastą aplinką. Šie kambariai gelbsti pacientams išvengti stiprių sužeidimų bei nereikalauja daug personalo priežiūros.

Šie kambariai paprastai gaminami naudojant 5 cm ar 10cm storio poroloną, kuris yra aptrauktas tankia sintetinės odos medžiaga. Ištobulinta technologija leidžia naudoti itin tankų ir minkštą poroloną, kuris suteikia didesnę amortizacija, taip sumažinant pavojų pacientams susižeisti. Taip pat, poroloniniai paminkštinimai montuojami ant pastorintos medinės konstrukcijos, todėl tai užtikrina, kad pacientas pirštais neištrauks sumontuoto paminkštinimo.

Kambaryje taip pat bus įrengtas vienas sėdmaišis.

meslaisvi.lt