Kulautuvoje rinkosi Anoniminiai Alkoholikai

43260346_2200961216848201_5592586429197713408_nVienintelė sąlyga tapti Anoniminių alkoholikų draugijos nariu , noras mesti gerti .Tokio noro ir ne tik  vedami į Kulautuvos laisvalaikio salę spalio 6d. susirinko apie šimtas AA draugijos narių paminėti vienos iš daugelio Kauno apskrityje veikiančių AA grupių gyvavimo gimtadienio. Kauno AA grupė „ Ramybė“ jau 19 metų padeda į alkoholį įklimpusiems asmenims išsivaduoti iš  šio klastingo potraukio. Pasveikinti bičiulių į Kulautuvą atvažiavo AA nariai skaičiuojantys jau ne vienerius blaivaus gyvenimo metus. Tarp tokių buvo penkis, dešimt, penkiolika ir daugiau blaivybės metų turinčių  blaivių alkoholikų.Visi jie kaip vienas tvirtino, kad pagrindinis dalykas kuris padėjo jiems išlikti blaiviems , tai  AA grupės susirinkimų lankymas.Vieni tai daro dažniau, kiti rečiau, tačiau visiems jiems tokių susirinkimų lankymas atėmė norą gerti. Ir tai jie vadina stebuklu. Vieną norą atėmė, kitą davė, norą padėti kitiems kenčiantiems alkoholikams. Kiekviena AA grupė Lietuvoje ir pasaulyje laukia pavargusių nuo gėrimo ir norinčių rasti iš to išeitį žmonių. Laukia ir  grupė „Ramybė“, kurios susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį 18.30 ir kiekvieną sekmadienį 16.00 adresu  Milikonių g. 18A, Kaunas, koplyčios pusrūsyje.

Renginio metu vyko du susirinkimai  , kurių viename galėjo dalyvauti visi norintys sužinoti apie aa veiklą, nepriklausomai nuo to ar jie  turi problemų su alkoholiu ar ne. Vėliau Kulautuvos poilsio salėje susirinkę AA grupių nariai ir jų artimieji linksminosi blaivioje diskotekoje. Neseniai su anoniminiais alkoholikais esantiems tokia diskoteka atrodo neįtikėtina, tačiau ilgainiui ir jiems šokti blaiviems tampa normaliu dalyku.

Jei pavargai nuo gėrimo, išbandei visus būdus atsisakyti jo, ir jie tau nepadėjo, nedelsdamas kreipkis į Anoniminius Alkoholikus, gali būti kad tai paskutinis šansas, ir galbūt    tavo širdyje atsiras viltis išsivaduoti nuo pražūtingo potraukio alkoholiui. Anoniminių Alkoholikų draugija turi ir jai giminingų draugijų. Panašiu savi-pagalbos principu veikia ir grupės alkoholikų artimųjų žmonių, tų, kurie gyvena ar dirba kartu su geriančiais alkoholikais. Į panašius susirinkimus kaip ir alkoholikai, renkasi ir jų vaikai arba jau suaugę asmenys, kuriems likimas lėmė augti geriančio tėvo ar mamos šeimoje. Apie viską išsamiau galima sužinoti susisiekus su anoniminiais alkoholikais telefonu +37068505191

Visų AA grupių Lietuvoje adresus ir susirinkimų laikus galite rasti čia

Kauno regiono pagalbos tel. +370 640 47755

meslaisvi.lt