Kauno rajono savivaldybės apdovanojimo ženklams 100 tūkst. Eur per metus

Garbės ženklai   Kauno rajono savivaldybės administracija viešųjų pirkimų portale paskelbė perkanti  savivaldybės apdovanojimus. Šioms prekėms rajono valdžia per metus pasiruošusi išleisti 100 tūkst.Eur. Tarp perkamų gaminių nurodyti Garbės ženklai, medaliai (pasižymėjimo ženklai), Savivaldybės plaketė, padėkos aplankai, Tarybos narių ženkliukai ir ženkliukai su Kauno rajono ženklu.

Garbės ženklų preliminariai numatoma pirkti 90 vnt., o medalių 300, tiek pat ir savivaldybės plakečių bei padėkos aplankų. Ženkliukų Tarybos nariams 35 vnt., o ženkliukų „Kauno rajonas” net  1000 vnt.

Garbės ženklas turi būti pagamintas iš sidabro, aukso, stiklo emalės ir muaro.Visi Garbės ženklai turi būti numeruojami. Numeris graviruojamas (iškalamas) ant Garbės ženklo reversinės pusės.

Medaliai pagaminti iš tompako, žalvario, melchioro, vario, sidabro, aukso, bronzos, tonuoti aliuminiu, nerūdijančio plieno, auksuoti, sidabruoti, nikeliuoti, chromuoti, karštos emalės ir kitos vertę turinčios medžiagos.

Medalis (pasižymėjimo ženklas) teikiamas fiziniams ir juridiniams asmenims už nuopelnus kultūros, mokslo, švietimo, sveikatos, socialinės apsaugos, sporto, verslo ir kitose srityse, taip pat visuomeniškai reikšmingus poelgius.  Ženkliukai Tarybos nariams turi būti pagaminti iš sidabro ir karštos emalės, o kitos paskirties ženkliukai bus įteikiami Kauno rajono savivaldybės svečiams iš Lietuvos ir užsienio, kaip smulkus suvenyras.

Taip vadinamą plaketę sudaro plokštelė 120 x 84 mm, kurios viršuje tvirtinamas rėmelis 80 x 75 mm. Rėmelyje reljefiniame fone trimis sluoksniais įkomponuotos Kauno rajono herbo detalės

Padėkos rašto pagrindinis akcentas – Kauno rajono herbo ženklas – pritvirtintas prie 70 x 60 mm skydo formos balto metalo pagrindo, kuris kartu sudaro reljefinį rėmelį.

Prieš metus rašėme, kad Kauno rajono savivaldybė sudarė sutartį su UAB „Kauno Jiesia“ dėl gaminių padarytų iš kaulinio porceliano pirkimo. Tarp šių gaminių ir porcelianiniai bokalai. Iš viso tiems gaminiams buvo numatyta išleisti 10 950eur.

meslaisvi.lt