„Kaunas 2022” kviečia jaunimą į nemokamą stovyklą – skubėk užsiregistruoti!

Print Nors Kaunas Europos kultūros sostine bus 2022 metais, tačiau renginiai prasideda jau dabar. 2018 metų liepos 7-15 d. organizatoriai kviečia jaunimą į nemokamą stovyklą.

Jei tik kalbi angliškai, telpi į amžiaus grupę nuo 18 iki 27 metų ir gali būti Kaune bei dalyvauti visas 8 stovyklos dienas, nematome priežasties tau nepildyti paraiškos.

Viskam yra pirmas kartas, taip pat ir mums. Ir dar 99-iems pirmiems kartams vasaros viduryje, kurie laukia tavęs. Šimtas progų iškrauti telefoną, lupti idėjų stogo čerpes, įvaldyti šeštąjį pojūtį, sulankstyti galimybių ribas ir į kitą pusę išversti stereotipus.

KAS YRA 100 PIRMŲ KARTŲ?

Kas jie yra tau, sužinoti tikimės vasarą, jei rimčiau, tai yra tarptautinė stovykla, kurioje – visos galimybės pažindintis, megzti, kurti, nerti, kalbėtis, girdėti, pasakyti ir apskritai džiaugtis, kad atkurtai Lietuvai jau visas šimtas. Stovyklą magiškoje Nemuno ir Neries santakoje (čia – perkeltine prasme, bet veiksmas tikrai vyks kūrybiškumo ir inovacijų sankryžoje – Kaune ir Kauno rajone) organizuoja projekto „Kaunas 2022 | Kaunas – Europos Kultūros Sostinė“ komanda.

Kam viso to reikia? Greičiausiai tam, kad tik atviroje diskusijoje, žiūrint akis į akį, dalinantis kūrybiškumu ir jaučiantis atsakingu kuriama ateitis. O kas gi nenori prie jos prisiliesti? Taigi kviečiame kartu įkvėpti Kauną bei Kauno rajoną naujiems pokyčiams atrandant šimtą pirmų kartų – šimtą nuostabių galimybių.

Norime suburti 100 žmonių – tiek kauniečių, tiek kitų Lietuvos miestų gyventojų ir pasaulio lietuvių ar tiesiog pasaulio piliečių, kurie nori atrasti savo šimtą pirmų kartų, pasipildyti entuziazmo, empatijos, energijos ir kitų gerų dalykų iš „e“ raidės bateriją, bei, žinoma, į adresų knygelę įsivesti 99 naujus kontaktus.

KIEK KAINUOJA?

Mes padengsime apgyvendinimo ir maitinimo išlaidas. Nėra jokio stovyklos mokesčio. Atrinkti dalyviai turės apmokėti tik savo kelionę iki Kauno ir atgal*.

– Jeigu radai fondą ar kitokį paramos davėją, kuris galėtų paremti tavo kelionę iki Kauno ir atgal, mes mielai parašysime rekomendacijos laišką tau, kai tik būsi atrinktas dalyvauti.

STOVYKLOS PROGRAMA

Tuoj paskelbsime pilną stovyklos programą!

Jau tikrai žinome, kad vyks dirbtuvės, diskusijos, kultūrinė veikla, fiziniai užsiėmimai, veiklos atvirame ore ir vakarėliai.

Pagrindinis stovyklos tikslas – pakurstyti naujas, patrauklias, kūrybingas iniciatyvas, kurių pagalba būtų galima įtraukti Kauno bei Kauno rajono bendruomenes į projekto „Kaunas 2022“ veiklą. Todėl kiekvieną dieną keliausime į įvairias Kauno rajono vietas, tyrinėsime, kalbėsime, ieškosime ir svarstysime, o vėliau kursime naujas istorijos.

Trumpai tariant, miegui laiko bus per mažai!

Būk pirmas ir registruokis: http://kaunas2022.eu/en/camp/

KAUNAS 2022 komanda informuos šimtą atrinktų dalyvių 2018 m. kovo 12 dieną

Registracijos startas: vasario 5 d., 2018
Registracijos pabaiga: kovo 5 d., 20 val. (EET), 2018

Atrinktąjį šimtuką informuosime: kovo 12 d., 2018

Daugiau informacijos svetainėje  http://kaunas2022.eu/apie-europos-kulturos-sostine/

meslaisvi.lt