Už 2 mln. Eur Raudondvario lopšelis-darželis turės būti renovuotas per septynis mėnesius

DARŽELIS   Kauno rajone esančiame Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų mokykloje-darželyje netrukus prasidės dideli pokyčiai. Visų pirma šią įstaigą planuojama pritaikyti tik ikimokykliniam ugdymui ir pakeisti jos struktūrą į neformaliojo ugdymo įstaigą. Dėl šių pakeitimų bus galima visą pastatą renovuoti, ikimokykliniam ugdymui pritaikyti daugiau edukacinių erdvių. Dabar mokyklą-darželį lanko ir 1-4 klasių mokiniai. Juos planuojama perkelti į buvusį Žemės ūkio inžinerijos instituto patalpas, kurios taip pat bus renovuotos ir pritaikytos pradiniam ugdymui bei neformaliajam švietimui, į jas persikels  ir Garliavos meno mokyklos Raudondvario filialo mokiniai.

Mokyklos-darželio rekonstrukcijos darbams Kauno rajono savivaldybė jau paskelbė rangovo paieškos konkursą. Viso renovacijai numatyta daugiau nei 2 mln. Eur. Projektas yra suskirstytas į 4 korpusus. I korpusas bus pritaikytas administracinėms reikmėms, o 2, 3 ir 4 korpusai yra numatyti lopšelio-darželio reikmėms. Laimėję konkursą statybininkai turės tikrai didelį iššūkį, visus darbus privalės atlikti per 7 mėnesius. Pastatas pasikeis iš esmės,  bus apšiltintas, keisis visi langai, durys, elektros instaliacija, montuosis vėdinimo sistema. Bus renovuoti vandentiekis, nuotekos ir šildymas. Darželyje atsiras video stebėsenos sistema su judančiomis vaizdo kameromis. Bus įdiegta moderni priešgaisrinė signalizacija.

Viskas gerai, tačiau raudondvariečių bendruomenei kyla vienas klausimas, kur renovacijos metu ugdysis jų vaikai?

Savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Irena Marcinkevičienė telefonu sakė, kad kol kas nėra aišku kada tie darbai konkrečiai prasidės, paskelbtas tik konkursas rangovo atrankai.

„Tokius projektus stengiamasi įgyvendinti vaikų atostogų metu. Mokyklinukai tai bus perkelti į buvusio instituto patalpas, o darželinukai greičiausiai lankys tą patį pastatą ir renovacijos metu, tokios patirties mes jau turime. Iškėlus 1-4 klasių mokinius atsilaisvins daug patalpų, todėl kol statybininkai renovuos vieną korpusą, vaikučiai lankys pastato dalį, kurioje darbai nevyks ir taip toliau, kol bus užbaigtas visų patalpų remontas”– portalui meslaisvi sakė I.Marcinkevičienė

Įdomi detalė. Nepraėjo nei metai kai aplink visą Anelės ir Augustino Kriauzų mokyklą-darželį buvo įrengta nauja tvora ir vartai. Projekte, kuris planuojamas dabar taip pat numatyta įrengti naują tvorą.

meslaisvi.lt