Kaip G.Landsbergis bandė užmauti Skverneliui Karbauskio „kailį”(video)

Skverneliui kailįArtėja Kalėdos. Šios šventės  būna lydimos įvairiausių karnavalų, vaidinimų ir spektaklių. Vaikai mokyklose rengia vaidinimus kuriuose būna apsirengę išradingiausiomis kaukėmis. Šiuo šventiniu laikotarpiu norėtųsi ir mums parašyti kažką karnavališko, o parašyti tikrai yra ką. Šiais metais už išradingiausią vaidinimo apdarą turėtų gauti prizą ne koks nors gimnazijos moksleivis, bet Seimo narys Gabrielius Landsbergis. Jis nusprendė Ramūno Karbauskio „kailį” užmauti Ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui. Kaip tas vyko.

Gruodžio 14 d. Lietuvos Respublikos Seime vyko vyriausybės valanda. Tai tokia valanda, kuomet Seimo nariai turi galimybę  valandą laiko visiems Vyriausybės ministrams uždavinėti klausimus ir susilaukti atsakymų. Tai štai, šios valandos pradžioje G.Landsbergis kreipėsi į Ministrą pirmininką:

„Tradiciškai malonu kreiptis į jus, iš ties labai paprastu klausimu. Kaip jūs elgtumėtės kito Seimo nario vietoje būdamas. Kalbu apie Seimo narį gavusį klausimų, visą seriją klausimų, iš žiniasklaidos atstovų dėl savo verslo aplinkybių, trąšų importo ir kitų dalykų. Ar jūs premjere, pats būdamas, jeigu jūs gautumėte klausimų, ar jūs atsakytumėte į tuos klausimus iš syk, nedelsdamas, skatinamas skaidrumo Seime, ar vis dėl to ieškotumėte būdų per jūsų koncerną, siejamą su jumis, kreiptis į advokatus ir bandyti tuos klausimus užčiaupti, tuos žmones užčiaupti. Dėkoju už atsakymus.”

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis atsakė labai trumpai:

„Suprantu jūs bandote mane įkišti į pono Karbauskio kailį, tai yra sudėtinga, tai tiesiog neįmanoma. Aš neturiu nei agrokoncerno, nei kitokio koncerno ir aš elgčiausi bet kokiu atveju pagal aplinkybes.Jeigu klausimai yra  aš į juos atsakau visą laiką.”

meslaisvi.lt