STT ištyrė sudėtingą neteisėtą regėjimo neįgalumo nustatymo atvejį

2news_image_2637Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, nustatė, kad pagal  VšĮ Respublikinės Šiaulių ligoninės Konsultacijų poliklinikos gydytojos oftalmologės D. M parengtus medicininius dokumentus ir išvadas Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Kauno 5-ojo teritorinio skyriaus komisija buvusiai Seimo nario padėjėjai ir Šiaulių miesto tarybos narei V. R. nustatė   tikrovės neatitinkantį 90 procentų netekto darbingumo lygį ir specialiuosius nuolatinius slaugos poreikius neterminuotam laikui dėl neva abiejų akių lėtinių nepagydomų ligų bei didelių regėjimo funkcijų sutrikimų.
2015 m. rugsėjo 21 d. Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Sprendimų kontrolės skyrius panaikino šiaulietei anksčiau nustatytą neįgalumą ir specialiuosius poreikius.
Tyrimą sunkino aplinkybė, kad Lietuvoje nebuvo medicininės įrangos, kuri objektyviai padėtų nustatyti asmens regėjimo aštrumo agravaciją (ligos simuliaciją), kuria galimai pasinaudodavo tai žinantys asmenys.

Ikiteisminį tyrimą atliko STT Šiaulių valdybos pareigūnai, jį organizavo ir kontroliavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

meslaisvi.lt