Prisiminkime- kaip susitvarkė Pagėgiuose Geležinkelio gatvė prie politiko Restorano

Archyvas, kaip uždengė nuotekų upelį ties Komskio restoranu,o turėjo mieste Tolumoje matosi restoranasBėga , nesustoja laikas. Jau penkiolika metų savivaldybės Taryboje Pagėgiuose įsitvirtinusi partijos Tvarka ir Teisingumas dauguma nuveikė daug darbų, darbelių. Užaugo nauja pagėgiškių karta, kuri greičiausiai žino ne visus šios partijos nuopelnus Pagėgiams, ypač pirmuosius. Norėtume priminti jauniems ir kitiems Pagėgių gyventojams, kokius pirmuosius savivaldybės teritorijos gražinimo darbus atliko atėjusi ir ilgam apsistojusi naujoji tuo metu savivaldybės valdžia.

2003 metais Savivaldybės meru tapo Kęstas Komskis. Iki užkopęs į politines Pagėgių aukštumas K.Komskis turėjo verslą, kuriam  priklausė keltas pastatų ir Pagėgių mieste. Vienas iš jų, buvęs sandėlis, stovėjo Geležinkelio gatvėje, kur dabar yra politiko šeimai priklausantis restoranas „Peronas”.

Tai štai, vos savivaldybės valdžios vairą perėmė Tvarkos ir Teisingumo partijos politikai, iš karto prasidėjo rimti darbai Pagėgiuose. Tiesa, reikėtų priminti, kad K.Komskio brolis Zenonas Komskis dirbo ir tebedirba Pagėgių valstybinėje maisto ir veterinarijos Tarnyboje. Tai labai svarbu, nes rašysime apie nuopelnus, prie kurių greičiausiai prisidėjo ir Zenonas.

2003 metais Pagėgių krašto laikraštis „Pamarys” rašė:

Derindama veterinarijos kontrolės posto prie Pagėgių miesto geležinkelio pasienio kontrolės punkto detalųjį planą, Pagėgių savivaldybė išreikalavo, kad posto statybos organizatoriai sutvarkytų Geležinkelio gatvę ir požemines komunikacijas. Veterinarijos tarnyba taip pat įsipareigojo įrengti papildomą įvažiavimą į Geležinkelio gatvę iš miesto centro, bei sudėti betoninius vamzdžius į šalia gatvės srovenantį Benininkų upelį, kuriuo teka miesto nuotėkos

Dabar kur neuždengtos nuotekų upelis miesto centre atrodo taip, o tolumoje matosi tas pats k. restoranas šalia kurio uždengta kanalizacija

Benininkų upelis miesto centre dažnai patvinsta

Visai netrukus šalia K.Komskiui priklausančio pastato buvo uždengta atvira nuotėkų vaga ir išasfaltuota gatvė. Taip prasidėjo Pagėgių grąžinimo darbai. Vėliau Lietuva įstojo į Europos Sąjungą, pasipylė finansavimas viešųjų erdvių sutvarkymui, Geležinkelio gatvė buvo išasfaltuota iki pabaigos kur yra  pervaža link kapinių.

Tas pats atviras Benininkų upelis teka ir per centrinę Pagėgių miesto dalį, tačiau iki pat šiol jis kol kas nesulaukia finansavimo, kad būtų paslėptas taip, kaip buvo padaryta Geležinkelio gatvėje, vos prasidėjus „tvarkiečių” erai Pagėgiuose.

Iš naujosios Pagėgių istorijos

meslaisvi.lt